Hlavní obsah

Almási dvěma góly naštval bývalého trenéra. Prý jsem si je měl nechat na jindy, smál se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když v sezoně 2021/2022 trénoval Ondřej Smetana v Baníku, přirovnával Ladislava Almásiho ke zlatému vejci, které si klub musí hýčkat. Nyní, už jako trenér třetiligového Hlučína, sám ve 2. kole MOL Cupu pocítil, co slovenský útočník umí. Almási vstřelil na hřišti Hlučína oba góly Baníku a zařídil jeho postup do další fáze soutěže.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Ostravy se radují z druhého gólu. Zleva Matej Madleňák a autor gólu Ladislav Almási.

Článek

„Jo jo, to tak bývá… Škoda,“ pousmál se Smetana. „Připravovali jsme se na něho, měli jsme ho ve vápně lépe obsazovat. Musíme uznat, že co se týče individuální kvality, tak jsme narazili na těžkého soupeře,“ pokračoval 40letý trenér.

Utkání proti klubu, který mu dal šanci trénovat v první lize, hodně prožíval. I když zvláštní motivaci po zápase nepřiznal. „Pro okolí, pro lidi tady jsou zápasy s Baníkem vždy něco víc. Já to bral tak, že jsme chtěli vyhrát a nepotřebovali jsme kluky ani motivovat. Když přijede takový soupeř, jde to samo. Bohužel se to nepovedlo,“ vykládal Smetana.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Ondřej Smetana na archivním snímku během působení v Baníku Ostrava.

„Férově si ale musíme přiznat, že kdybychom to zvládli, stejně bychom asi pohár nevyhráli a bral by nám na podzim síly. Tak to prostě je, víme to. Kluci si to užili a jdeme se připravit na sobotu. Moravskoslezská fotbalová liga je pro nás mnohem důležitější soutěž než MOL Cup,“ zdůraznil Smetana.

Po utkání, které Baník vyhrál 2:0, se Smetana s Almásim přátelsky objali a už s úsměvy na tvářích uplynulých devadesát minut rozebírali. „Říkal mi, že jsem se nemusel gólově chytit zrovna na nich, že jsem si to mohl nechat na jindy,“ smál se Almási. „Ale myslím, že už jsem na ten gól čekal dost dlouho. Jsem moc rád, že mi to tam padlo.“

Poprvé se urostlý útočník prosadil v 35. minutě prvního poločasu hlavou po centru Pojezného, výhru stvrdil šest minut před uplynutím hrací doby efektně patičkou. „Patička chtěná. Ale ta situace byla tak rychlá, že jsem na tím ani nepřemýšlel. Někdy jsou takové momenty jednodušší, než když mám čas přemýšlet, co s míčem,“ zasmál se Almási a narážel na moment, po kterém viděl žlutou kartu za nafilmovaný pád přes rukavice hlučínského brankáře Ondřeje Kolenka.

„Já si myslím, že to byla penalta, ale musím se na to kouknout. Trochu mi na tom terénu míč utekl, když jsem se brankáře snažil obejít. Gól z toho nebyl, naštěstí jsem pak dal ještě jeden,“ oddychl si Almási.

Po prvních dvou trefách v mistrovském zápase v sezoně cítil velkou úlevu. „Je to o hlavě. Když dlouho nedáte gól, tak si hlava s vámi trochu hraje. Každý útočník takové to období střelecké prázdnoty ale zažije a taky potvrdí, že je to složité. Ale stojí za to s tím bojovat, protože když to pak přijde, tak je to krásné. Věřím tomu, že tvrdá práce, kterou odvádím, se ukáže i v lize,“ svěřoval se Almási.

Související témata: