Hlavní obsah

Baníkovci si musejí ostudu z Rýmařova odmakat

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Vyříkat si bídné výkony v šatně už nestačí. Fotbalisté Baníku Ostrava, kteří v letošním ligovém ročníku ještě nevyhráli a ostudně vypadli i z MOL Cupu na půdě divizního Rýmařova, si musejí bídné výkony odpracovat.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Davor Kukec z Baníku Ostrava - ilustrační foto.

Článek

Ráno ve tři čtvrtě na sedm se proto od úterý scházejí na Bazalech a místo trénování zchátralý areál zušlechťují. V ochozech jsou tak k vidění například Davor Kukec s rýčem, Francis Narh s pilkou či brankář Jiří Pavlenka s hráběmi. V devět jim směna končí a půl hodiny poté už se na hřišti potí v tréninkových dresech. Jednou dopoledne, jednou odpoledne. „Takto to bude probíhat do soboty. Chceme, aby si uvědomili, že možnost živit se fotbalem je něco, čeho je třeba si vážit a čemu je nutno také mnohem více obětovat," vysvětlil trenér Baníku Ostrava Radomír Korytář.

Zahradnické práce mají za úkol hráče vytrestat, ale také stmelit. Tréninkový plán tak doplňuje například i spinning. „Cítím, že se nálada v týmu zvedá. Kluci mezi sebou na trénincích více komunikují. Situace není dobrá, ale chceme se dívat dopředu a dodat hráčům sebevědomí," řekl Korytář.

Vengřinek a Foltyn byli přeřazeni do juniorského týmu

Netradiční „nucené" práce nejsou ale jediným trestem. Do juniorského týmu byli přeřazeni záložníci Tomáš Vengřinek a Martin Foltyn. Opačným směrem putovali útočník Marek Szotkowski a záložník Dan Ožvolda. „Je to dočasné opatření, které by mělo hráče znovu nastartovat. Jejich výkonnost budeme sledovat. Je jen na nich, zda si svým přístupem řeknou o návrat," uvedl trenér Baníku a dodal, že k podobnému kroku může dojít v budoucnu i u dalších hráčů, kteří nebudou odvádět patřičné výkony.

V reprezentační přestávce chtěl kádr doplnit, ovšem snaha přivést do týmu nové hráče ztroskotala na rozhodnutí Arbitrážní komise (AK FAČR) zablokovat Baníku kvůli neuhrazeným pohledávkám vůči Viktorii Žižkov přestupy.

„S postupem AK FAČR zásadně nesouhlasíme a je podle našeho názoru neuvážený," uvedl mluvčí klubu Tomáš Svoboda. „Máme platné rozhodnutí civilního soudu o odkladu vykonatelnosti rozhodnutí Arbitrážní komise FAČR. Je faktem, že Městským soudem v Praze bylo zrušeno předběžné opatření vydané Obvodním soudem pro Prahu 6, ale o novém návrhu předběžného opatření by mělo být rozhodnuto v nejbližších dnech," dodal Svoboda.

Reklama