Hlavní obsah

Fotbalisté Brna propadli doma v poháru s třetiligovou Kroměříží

Brněnští fotbalisté prohráli v úvodním utkání čtvrtfinále Ondrášovka Cupu doma s Kroměříží 1:2. Třetiligový klub rozhodl o svém úspěchu v průběhu pouhých dvou minut na přelomu poločasů - vedoucí gól vstřelil Janča a hned po přestávce skóroval Hromek. Předposlední celek nejvyšší soutěže navázal na špatné jarní výkony. Ve druhém poločase sice měl výraznou územní převahu, ale až dvě minuty před koncem pouze snížil Simerský.

Článek

V celém prvním poločase nebyl na výkonu obou týmů patrný rozdíl mezi soutěžemi. Hosté přitom zařadili do své omlazené sestavy i patnáctiletého Marka Havlíka. Hanáci vsadili na bojovnost, ve středu hřiště pro ně nebyl žádný souboj předem ztracený. Domácí kouč Večeřa lehce obměnil oproti ligovým duelům sestavu, ale Brňané se prosazovali jen s velkými obtížemi.

Kroměříž si vypracovala také dvě slibné příležitosti: střelu Poturoviče zlikvidoval brankář Bureš a protiútok zakončil sobecky Hromek střelou nad. Zbrojovka zahrozila v prvním poločase vážněji pouze jednou: ve 37. minutě trefil Rýdel z trestného kopu tyč. Minutu před přestávkou si Kroměříž vypracovala z tlaku tři šance. Dvě stačila zmatkující obrana odvrátit, ale míč se odrazil k volnému Jančovi a ten skóroval.

Večeřa se sice po přestávce pokusil oživit hru dvěma střídáními, ale hned po pauze Brno dostalo druhý gól po trefě Hromka. Domácí pak zvýšili pohyb, ale jejich snaha byla křečovitá. Nakopávané míče z křídel hosté bez potíží odvraceli a ještě občas zahrozili brejkem. Teprve v závěru Brno zúročilo tlak po střele Simerského.

Odveta se hraje 20. dubna.

Čtvrtfinále fotbalového Ondrášovka Cupu - první zápas:
FC Zbrojovka Brno - Hanácká Slavia Kroměříž 1:2 (0:1)
Branky: 88. Simerský - 44. Janča, 46. Hromek. Rozhodčí: Matějek - Slavík, Handlíř. ŽK: Maroši, Rabušic - Klabal. Diváci: 515.
Brno: Bureš - Husár, Jílek (70. Šamánek), Migliorini (46. Maroši), Pejič - R. Valenta, Rýdel, Simerský, Borek - T. Došek, Kalabiška (46. Rabušic). Trenér: Večeřa.
Kroměříž: Vogl - Stojaník, Šilinger, Klabal, Kovařík - Havlík (73. Handl), Hromek, Budín, Poturovič (82. Janoštík) - Janča (90. Šimoňuk), Fiala. Trenér: Lehkoživ.

Reklama

Související témata: