Hlavní obsah

Gól po nekonečném roce. Asi ideální návrat, raduje se Mešanovič

Praha

Dal gól z penalty, navíc druholigovému soupeři. Jenže i taková trefa může mít pro renomovaného útočníka nevyčíslitelnou cenu. Muris Mešanovič (28) strávil mimo hru nekonečných dvanáct měsíců. Loni si v pohárovém duelu s Třincem vážně zranil koleno a téměř na den po roce se vrátil do dresu prvního týmu fotbalové Slavie znovu v MOL Cupu. Sešívaní porazili ve 3. kole Ústí nad Labem 2:0 a bosenský hráč otevřel skóre. „Dal jsem gól, koleno drží. Asi ideální návrat,“ raduje se Mešanovič.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Muris Mešanovič (vlevo) hlásí velký návrat.

Článek
Fotogalerie

Jak jste prožil svůj velký návrat?

Musím říct, že mám krásné pocity. Doba, kdy jsem nehrál, byla strašně dlouhá. Je radost být znovu na hřišti. Zranil jsem se před rokem, od té doby koleno nebylo v pořádku. Teď zase v poháru, dal jsem gól, takže dobré.

Velká marodka urychlila váš ostrý start. Zahrál jste si poločas za juniorku proti Českým Budějovicím, pak hned pohár za áčko.

Start za juniorku mi pomohl. Plán byl takový, že za ni odehraju pár zápasů, abych se do toho dostal. Ale bohužel se dost hráčů zranilo, takže místo juniorky mě trenér vzal na lavičku v derby s Bohemkou. A v poháru jsme se rozhodli, že nastoupím od začátku a dokud budu mít síly, zůstanu na hřišti.

Góly jste dávat nezapomněl. Trefil jste se po návrat jak za juniorku, tak za áčko.

Jsem za góly rád, ale musím říct, že jsem měl proti Ústí ještě dvě šance, které jsem mohl proměnit. Ale po tak dlouhé době jsem rád, že jsem se do nich vůbec dostal. A budu se snažit pracovat, abych je zase proměňoval.

Jak bylo psychicky náročné dostat se ze zranění?

Hlavně začátek byl těžký. Po operaci jsem si všechno srovnal v hlavě. Řekl jsem si, že nemá cenu pitvat se v tom, co se stalo. Byl jsem pozitivní. Hlavně bylo těžké se jen koukat na zápasy, když kluci hráli. Ale myslel jsem jen na návrat.

Můžete být spokojený. Dostalo se vám vřelého uvítání.

Opravdu si moc cením, jak mě všichni podporovali. Už minulý zápas mě fanoušci krásně přivítali, děkoval jsem jim na sociálních sítích. Chtěl bych poděkovat i celému klubu, klukům v kabině, fyzioterapeutům. Všichni se o mě rok výborně starali.

Odehrál jste 65 minut. Co vaše kondice?

Když začnete po zranění s tréninkem, určité obavy a blok v hlavě máte. Ale věřím, že každý trénink a zápas mi pomohou. Že to bude lepší a lepší. Zvládl jsem úplně v pohodě 60 minut, koleno drží.

Takže nabídnete trenérům své služby i v neděli v ligovém duelu v Ostravě?

Je pravda, že Standa Tecl i Škoďák jsou zranění. Uvidíme, jak se trenér rozhodne. Přeju i klukům, ať jsou zdraví. Vím, co je být zraněný. Pro člověka nic příjemného. Strašně dlouho jsem nehrál, takže mám velkou motivaci, abych se dostal do kádru a zase hrál.

Reklama

Související témata: