Hlavní obsah

Hrdina Plzně: Že jsme vyhráli jen o gól? Tohle zítra nebude nikdo řešit. Hlavně že jsme ve finále!

Splněná povinnost. Stál proti nim zraněními zdecimovaný soupeř, jenž v lize hraje o záchranu. Fotbalová Plzeň si ale s postupovou trefou do teplické sítě dávala ve středečním semifinále MOL Cupu načas. Spasila ji trefa Milana Havla ze 76. minuty. „Finále je super. Že jsme vyhráli jen o gól? Na to se už zítra nikdo nebude ptát," uvedl Havel.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Milan Havel z Plzně střílí vítěznou branku pohárového semifinále.

Článek

Dost možná dal nejjednodušší branku v kariéře. Míč se po Ondráškově hlavičce odrazil od tyče přímo k jeho nohám, Havel měl před sebou úplně prázdnou bránu. „Viděl jsem, že si Kobra (Ondrášek) odskakuje od obránce, pak jsem jen doufal, aby se balon odrazil ke mně. Krásně u mě přistál dva metry před prázdnou bránou. Kéž bych takových gólů dal víc," culil se Havel.

Bylo komické, že oba hlavní aktéři gólové akce se radostí rozběhli na opačnou stranu. Zatímco jejich spoluhráči vyčkávali, jestli se nebude jednat o ofsajd. „Bavili jsme se o tom v kabině. Kluci si nebyli jistí, jestli jsem nestál v ofsajdu, tak nás nechali radovat se jen s Kobrou. Já jsem ale od první chvíle věděl, že bylo všechno v pořádku," podotkl 26letý obránce.

Viktoriáni se na postup nadřeli. Možná víc, než sami čekali. Vyplatilo se jim však, že byli trpěliví. „Byl to typický pohárový zápas. Soupeř bránil v hlubokém bloku, my jsme ale byli odměněni za trpělivost. Udělali jsme důležitý krok k naplnění cíle, chceme pohár vyhrát," prohlásil plzeňský trenér Adrian Guľa, který kvituje, že ve finále bude mít Viktoria výhodu domácího prostředí. Vyzve buď Slavii nebo Spartu. „Těší nás, že budeme hrát doma. Ať přijede Sparta nebo Slavia, bude to velký zápas. Věřím, že s dobrým koncem pro nás," podotkl Guľa.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Teplic Tomáš Grigar zasahuje před plzeňským Jakubem Brabcem v pohárovém semifinále.

Severočeši, kterým kvůli zranění chybělo deset hráčů, se poučili z nedávného sedmigólového debaklu na Spartě. I podzimního sedmibrankového přídělu v Plzni. Zavřeli obranu, před velkým vápnem vystavěli defenzivní val. Přes fyzické přetížení hráčů dokázali favoritovi se ctí vzdorovat.

„Náročný program by nám ani tak nevadil, ale obrovská marodka ano. Nemáme možnost hráčům ulevit, protočit sestavu. Musím tým pochválit, jak zápas perfektně odpracoval. Výborně jsme zvládli defenzivu, Plzeň neměla moc šancí. Postoupila ale zaslouženě," konstatoval kouč Teplic Radim Kučera. „V lize jsme dole, je malý zázrak, že jsme byli v semifinále. Musíme se teď soustředit na víkendový důležitý zápas se Zlínem," doplnil kapitán Admir Ljevakovič.

Reklama