Hlavní obsah

Slavia - Dukla 4:1I pohárová sestava mistra poskládaná z náhradníků si s Duklou snadno poradila

Aktualizováno

Bez sebemenších problémů zamířili fotbalisté pražské Slavie do dalšího dějství domácího poháru, i když proti druholigové Dukle nastoupili v sestavě poskládané z hráčů z lavičky a náhradníků. I ta ale na soupeře z Julisky bohatě stačila, takže už do přestávky vedl mistrovský celek třígólovým rozdílem a o výsledku a postupu Trpišovského svěřenců bylo rozhodnuto.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Slavie z gólu v pohárovém utkání proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

„Měli jsme na přelomu roku spoustu nemocných, další hráči sem přišli nebo se vrátili z hostování, takže je potřebujeme vidět, abychom věděli, jak na to jsme a koho si ponechat," avizoval už před pohárovou konfrontací domácí trenér Jindřich Trpišovský, že bere zápas 3. kola MOL Cupu jako test a prověrku zároveň.

I proto se v porovnání s úvodním duelem ligového jara proti Olomouci dostali do základní sestavy proti Dukle jen tři hráči - Hovorka, Hromada a Oscar.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Hromada ze Slavie Praha oslavuje gól na 3:0 během utkání 3. kola MOL Cupu proti Dukle.

Dva prvně jmenovaní se za důvěru odměnili a už do přestávky se postarali o třígólový náskok. Hovorka po sedmnácti minutách skóre otevřel, Hromada tři minuty před přestávkou vedení Slavie jistil premiérovou soutěžní trefou v sešívaném dresu. A protože se mezitím trefil z trestného kopu nařízeného po faulu na Van Burena parádní střelou také Lingr, nebylo po první půli už co řešit.

Dukla, v jejíž sestavě se i v soutěžním zápase objevil mladík Šebrle, se sice snažila o kombinační fotbal, jenže neustálé napadání, pohyb a pochopitelně fotbalové přednosti domácích jí činil přílišné problémy, než aby byla schopna dominující Slavii vzdorovat, natož ji potrápit.

„Měli jsme ze Slavie přespřílišný respekt, báli jsme se hrát, což mě mrzelo. Nehráli jsme to, čeho jsme schopni a co umíme," povzdechl si trenér Dukly Roman Skuhravý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Masopust ze Slavie Praha a Štěpán Šebrle z Dukly Praha během utkání 3. kola MOL Cupu.

Úspěchem pro hosty byl korigující gól, který dali hned po přestávce, a nakonec i přijatelný výsledek, jenž si z Edenu odvezli poté, co druhý poločas mistrovský celek už vlastně jen dohrával z povinnosti a v němž výhru Slavie pečetil v nastaveném čase střídající Olayinka.

„Místo abychom kontrolovali zápas jako v první půli, nechali jsme Dukle čichnout. Bylo tam po změně stran z naší strany až příliš laxnosti," vyčítal hráčům slávistický asistent Jaroslav Köstl po vítězném vstupu do domácího poháru.

Slavia se tak přiřadila k podzimním osmifinalistům - Spartě, Mladé Boleslavi, Brnu, Slovácku, Teplicím, Bohemians 1905, druholigovým týmům Hradce Králové a Vlašimi a také Českým Budějovicím, které po odstoupení Ústí nad Orlicí prošly dál bez boje.

Z programu 3. kola MOL Cupu zbývá ještě šest zápasů, čtyři z nich zatím nemají termín.

Fotbalový MOL Cup - 3. kolo:
Slavia - Dukla 4:1 (3:0)
Branky: 17. Hovorka, 34. Lingr, 42. Hromada, 90. + 2. Olayinka – 53. Fábry. Rozhodčí: Hocek – Pečenka, Kotalík. ŽK: Fišl, Doumbia (oba Dukla)
Slavia: Stejskal – Masopust, Hovorka, Kačaraba, Oscar – Hromada (76. Bah), Holeš (75. Traoré) – van Buren, Beran, Lingr (55. Olayinka) – Tecl (56. Musa).
Dukla: Rada – Ayong, Piroch, Fišl – Souček (84. Kovernikov), Krunert (72. Kovaľ), Doumbia, Chlumecký – Šebrle (63. Faleye), Fábry (84. Kozel), Buchvaldek (72. Hadaščok)

Reklama

Související témata: