Hlavní obsah

Jsem rád, že mi říkají hovado. Limberský byl i přes vysokou prohru spokojený

Dvacet pět sekund. Tak dlouho trvalo v pohárovém utkání Sparty v Domažlicích, než se stadionem Střelnice poprvé ozval známý, skoro až zprofanovaný pokřik. „Limberský, ty jsi hovado,“ spustil hostující kotel, který Davidu Limberskému stále neodpustil přifilmovaný pád v pokutovém území Letenských před deseti lety. Již 39letý mazák, který hraje zřejmě poslední sezonu svojí bohaté kariéry, se ale rozhodit nenechal. „Mám radost, dlouho jsem to neslyšel,“ užívala si nenávist fanoušků z hlavního města legenda plzeňské Viktorie. Favorizovaná Sparta ale i tak v chodské metropoli žádné překvapení nedopustila a přes třetiligového soka pohodlně postoupila díky výhře 6:1.

Foto: Ladislav Nussbauer

David Limberský v dresu Domažlic

Článek

Jak hodnotíte průběh zápasu?

Ukázala se kvalita obou týmů, výsledek je naprosto zasloužený. Jsme hlavně rádi, že se nám podařilo skórovat. Přeci jen je to takhle o dost lepší, než prohrát 0:5, fanoušci alespoň mohli oslavit gól. Mrzí nás ale tři inkasované brankypo rohových kopech, při nich se smazávají rozdíly mezi jednotlivými hráči a záleží spíše na zodpovědnosti. Měli jsme si to lépe pohlídat.

Těší vás, že jste dali branku po tak pěkné akci?

Určitě, byl to krásný zážitek pro diváky. Rozjel jsem ji samozřejmě já. (smích) Po zachycení přihrávky na půlce jsem přihrál Frantovi Dvořákovi, pak se přenesla hra na Petra Došlého a Dvořka si jeho centr našel, ve vzduchu je ohromně silný.

Co váš individuální výkon, jak se vám hrálo?

Zápas jsem si užil, moc mě to bavilo. Ke konci už trochu docházely síly, přeci jen jsme nedrželi míč, což vždycky bolí. Přesto bych si takových zápasů přál hrát více, bohužel mám svůj věk a kolena už mi úplně neslouží.

Foto: Ladislav Nussbauer

David Limberský v dresu Domažlic

Vnímal jste pokřiky sparťanských fanoušků na vaši adresu? Tradiční „Limberský, ty jsi hovado" si již přivlastnili fanoušci Plzně, je to pro vás vůbec něco negativního?

Naopak, mám z toho radost, dlouho jsem to neslyšel, naposledy právě na Viktorce. Teď jsem se toho znovu dočkal i od sparťanů. Moc mě to těšilo a kdykoliv budou takhle křičet, budu rád.

Bylo pro vás zvláštní po dlouhém angažmá v Plzni nastoupit proti Spartě v roli jasného outsidera?

Ve Viktorce jsme se Spartou často plnili roli favorita, teď to bylo úplně naopak. Myslím si ale, že to byl zážitek pro celé Domažlice, přišlo přes tři tisíce lidí a panovala skvělá atmosféra. Naši hráči si alespoň zkusili, jaké to je hrát proti top soupeři a viděli, že ten rozdíl je poměrně velký.

Foto: Ladislav Nussbauer

David Limberský povzbuzuje spoluhráče v zápase Domažlic proti Spartě

Před utkáním jste zmiňoval odměny pro střelce branek, dočká se tedy váš spoluhráč František Dvořák grilovaného kuřete nebo sekané?

Sekanou přinesu do kabiny já, přál jsem si totiž, abychom dali gól Spartě, což se podařilo. Kluci tedy mohou počítat s tím, že nějakou „sekačku" objednám.

Reklama