Hlavní obsah

Klokani v šoku. V lize válí, v poháru ale nezvládli Znojmo

Fotbalisté Bohemians 1905 jsou aktuálně druhým nejlepším týmem první ligy. Současně ale také druhým prvoligovým týmem, který vypadl z Ondrášovka Cupu. Na půdě druholigového Znojma totiž v úterním 3. kole prohráli 1:2, když rozhodující gól vstřelil 17 minut před koncem domácí stoper Jonov. Do 4. kola naopak postoupil nejhorší tým nejvyšší soutěže Baník Ostrava, který v lize ještě nebodoval, ale na hřišti divizního Šumperku zvítězil 2:0.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Bohemians 1905 připravili svým fanouškům ve 3. kole Ondrášovka Cupu nepříjemné překvapení.

Článek

Znojmo o své síle přesvědčilo už na startu druhé ligy, kdy dokázalo mimo jiné vyhrát 4:1 na půdě sparťanské rezervy, a mužstvo s Milanem Pacandou v sestavě i dnes potvrdilo své kvality. Favorizovaný druhý tým ligové tabulky ani jednou nepustilo do vedení. V 58. minutě otevřeli domácí skóre po trefě Vašíčka, ale Pražané, v jejichž sestavě chyběli Nikl a brankář Sňozík, po čtyřech minutách díky střídajícímu Škodovi vyrovnali.

Sedmý tým druhé ligy si vypracoval další šance a Jonov v 73. minutě rozhodl o tom, že vršovický celek už nebude v domácím poháru pokračovat. V poslední minutě sice mohl Michálek vyrovnat a zařídit alespoň penaltový rozstřel, ale branku ve vyložené šanci minul.

"Znojmo byl houževnatý soupeř, který naše kombinace nenechal dojít do mnoha šancí a sám v nich dvakrát nezaváhal. Hráli jsme v kombinované sestavě, protože nemáme tak široký kádr, abychom bojovali stejně úspěšně na dvou frontách," komentoval vyřazení trenér Pavel Medynský.

Již v předchozím kole v poháru skončila Příbram, kterou vyřadilo Sezimovo Ústí.

Šumperk Baník hodně potrápil 

Baník neměl ani v Šumperku jednoduché pořízení. Poslední tým první ligy si udržoval velkou územní převahu, ale i proti diviznímu celku se do šancí prosazoval kostrbatě a s velkými problémy. Hosty mohl uklidnit v 10. minutě Vaněk, gólman Kameník však jeho velkou šanci zlikvidoval.

Houževnatou domácí obranu favorit prolomil až nedlouho před pauzou. Po brejku z vlastní poloviny hřiště uvolnil Svěrkoš Krauta, jehož centr posunul z malého vápna do sítě Šenkeřík.

Rozdíl tří soutěží nebyl příliš znát ani po přestávce. Baník byl sice neustále u míče, ale do šancí se dostával až v závěru, kdy domácím docházely síly. Dvě velké možnosti promarnil Kraut, po rychlém protiútoku těsně přestřelil i Svěrkoš a postup Ostravy pojistil teprve v poslední minutě povedenou střelou po rohovém kopu Adámik.

"Dobrý je jen výsledek a postup, výkon neodpovídal mým představám. Šumperk bojoval a proti nám byl tentokrát i terén. To ovšem neomlouvá fakt, že jsme se hlavně v první půli hodně hledali. Máme problémy s ofenzivou, létala tam spousta centrů třeba i ze standardních situací, jenže jsme toho nedokázali využít," řekl po utkání novinářům ostravský trenér Pavel Malura.

Utkání 3. kola fotbalového Ondrášovka Cupu
San-JV Šumperk - Baník Ostrava 0:2 (0:1)
Branky: 37. Šenkeřík, 90. Adámik. Rozhodčí: Proske - Slavík, Santarius. Diváci: 2000.
Sestava Ostravy: Krbeček - Řezník, Marek, Vomáčka, Zawada - Poliaček, Vašenda (46. Lukeš), Vaněk (70. Adámik) - Šenkeřík, Svěrkoš, Kraut. Trenér: Malura.
Znojmo - Bohemians 1905 2:1 (0:0)
Branky: 58. Vašíček, 73. Jonov - 62. Škoda. Rozhodčí: Kocourek - Pospíšil, Kocián. Diváci: 1315.
Sestava Bohemians: Marek - Jindřišek, Lukáš, Cseh, Žižka - Michálek, Budínský (62. Hartig), Borek, Bartek - M. Nešpor (82. Petlička), Bálek (46. Škoda). Trenér: Medynský.

Reklama

Související témata: