Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Plzeň 2:0Lídr ligy se s MOL Cupem loučí, nestačil na Boleslav

Praha

Fotbalisté Mladé Boleslavi postoupili přes Plzeň do čtvrtfinále MOL Cupu. V domácím pohárovém osmifinále porazili finalistu minulého ročníku a prvoligového lídra 2:0 po gólech Brazilce Ewertona a Davida Juráska z druhého poločasu. Vedení udrželi, i když od 77. minuty hráli bez vyloučeného kapitána Marka Matějovského.

Foto: Vít Černý, ČTK

Ewerton z Mladé Boleslavi překonává Jindřicha Staňka v brance Plzně

Článek
Fotogalerie

Během opatrnější úvodní půle se dostal ke dvěma hlavičkám domácí Skalák, který nejprve nevyzrál na gólmana Staňka a poté minul plzeňskou branku.

Také po změně stran byli nebezpečnější Středočeši a v 55. minutě převahu poprvé vyjádřili gólově. Po Hybšově chybě Fila posunul míč na Ewertona a ten otevřel skóre přízemní střelou. Hned za čtyři minuty zvýšil Jurásek výstavní ranou do horního rohu po Skalákově centru.

Foto: Vít Černý, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z gólu.

Domácí si zkomplikovali situaci čtvrt hodiny před koncem, kdy byl devětatřicetiletý Matějovský vyloučen po druhé žluté kartě. Plzeňští fotbalisté ale přesilovku nevyužili, zaváhali po sérii sedmi soutěžních výher a nedokázali se vítězně naladit na nedělní ligový šlágr na hřišti mistrovské Slavie.

Foto: Vít Černý, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z gólu, vpravo jeho autor David Jurásek.

"Začátek druhé půle byl horší. My jsme si to komplikovali v rozehrávce a dostali dva rychlé góly. Pak jsme s tím samozřejmě chtěli něco udělat, trochu jsme posílili ofenzivu, ale vyloženou šanci jsme měli jenom jednu," řekl plzeňský trenér Michal Bílek v rozhovoru pro ČT sport.

"V poháru jsme samozřejmě chtěli dojít co nejdál, chtěli jsme pohár vyhrát. Bohužel se to nepodařilo. Teď je potřeba se soustředit na ligu a odehrát ji dobře," dodal kouč Viktorie, jehož svěřenci v srpnu vypadli ve 4. předkole Evropské konferenční ligy s CSKA Sofia.

"Jsem rád, že jsme potvrdili zlepšený výkon ve druhém poločase i vstřelenými brankami a postupujeme dál. Zdolali jsme soupeře, který si v lize vede dobře," uvedl mladoboleslavský trenér Karel Jarolím na tiskové konferenci.

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 2:0 (0:0)
Branky: 55. Ewerton, 59. Jurásek. Rozhodčí: Petřík - Kříž, Váňa. ČK: 77. Matějovský (M. Boleslav).
M. Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Karafiát, Jurásek (90.+5 Stránský) - Matějovský, Dancák - Skalák (81. L. Mašek), Ladra (72. Smrž), Ewerton (81. Preisler) - Fila (72. Škoda). Trenér: Jarolím.
Plzeň: Staněk - Havel (78. Řezník), Pernica, Hejda, Hybš (64. Čermák) - Bucha (78. Káčer), Janošek - Kopic (64. Mosquera), Sýkora, Šulc (64. Beauguel) - Chorý. Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: