Hlavní obsah

Ligovou kocovinu Jablonec léčí v pohárech. Je to psychická úleva, připouští Malínský po postupu

Jablonec nad Nisou

Naposledy jablonečtí fotbalisté slavili výhru před více jak měsícem a půl v domácím poháru v třetiligových Přepeřích. Nyní dlouhé čekání ve stejné soutěži ukončili. Jablonec porazil v osmifinále MOL Cupu druholigový Varnsdorf 4:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Tomáš Lauko z Varnsdorfu a Michal Surzyn z Jablonce.

Článek

„Je to psychická úleva. Každé vítězství pomůže a jen doufám, že nám pomůže," přiznal střelec třetí branky Tomáš Malínský. Před ním se trefil Doležal, z penalty Kratochvíl a po něm výsledek pečetil střídající Nešpor.

„Vyhrát po devíti zápasech bez vítězství samozřejmě úleva je. Na druhou stranu je to i naše povinnost, protože jsme hráli s týmem z nižší soutěže. Zároveň však takové zápasy bývají hrozně ošemetný a těžký, protože soupeř nemá co ztratit. A dnes jsme to viděli. Varnsdorf nás prvních třicet minut hodně zlomil, bylo to vyrovnané," přiznal asistent jabloneckého trenéra Zdeněk Klucký.

Jablonci se daří v pohárech, jenže v lize zatím tápe. Je až dvanáctý „Není to příjemné. Devět zápasů jsme čekali na výhru. Na druhou stranu jsou mezi nimi i utkání Konferenční ligy a dovolím si říct, že v pohárové Evropě hrajeme o postup ze skupiny. I remízy tam jsou důležité. Ale pochopitelně nás mrzí, že liga je tuhle sezonu rozehraná takhle špatně. Nedá se nic dělat. Třeba to nakopneme, body posbíráme a v tabulce stoupneme," věří Malínský.

V Konferenční lize zatím po čtyřech utkáních s bilancí jedna výhra, dvě remízy a prohra, drží ve skupině D druhé postupové místo. A nyní slaví i postup mezi nejlepších osm týmů MOL Cupu. „Vítězství se však nerodilo úplně lehce, protože začátek byl z naší strany trochu rozpačitý. "Troufnu si říct, že Varnsdorfu jsme dovolili dost," přiznal. Především v 19. minutě byl přemožitel brněnské Zbrojovky v předchozím kole blízko gólu, když Matěj Šimon zblízka trefil jen tyč.

„Určitě mi zatrnulo, ale bylo to ještě na začátku zápasu. Když tak bychom měli ještě dost času s výsledkem něco udělat. Komplikace by to byla, ale na kdyby se nehraje," říká Malínský, který na severu hostuje ze Slavie.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Tomáš Lauko z Varnsdorfu a Michal Surzyn z Jablonce.

Zápas podle něj rozhodla definitivně červená karta, kterou viděl Dominik Žák za faul na Davida Housku těsně před pauzou. „Pak už jsme měli víceméně územní převahu, což vyústilo v další dvě branky. Z vítězství samozřejmě máme radost, ale takový soupeř se doma musí porážet. Kdybychom ho neporazili, patláme se v tom dál. Doufám, že nám i tohle vítězství pomůže a začneme body sbírat hlavně i v lize. I když cesta přes pohár do Evropy vede taky," uzavřel Malínský.

Reklama