Hlavní obsah

Minikrize? Ale kdepak. Věřím, že budeme třetí v lize, říká jablonecký kapitán Pavlík

Jablonecký fotbalový stroj se na jaře trochu zadrhl. Tým, který až do poloviny dubna udivoval výbornými výsledky, musí vstřebávat první nezdary v sezóně. K nim nepochybně patří i možná trochu předčasné loučení s účinkováním v Ondrášovka Cupu. Ač ambice Jablonce směřovaly k semifinále, mezi nejlepší čtyři účastníky se nedostal. „Ale to, že jsme v útlumu, odmítám. Věřím, že uhájíme třetí místo v lize,“ řekl kapitán mužstva Petr Pavlík v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Jablonecký kapitán Petr Pavlík

Článek

Co rozhodlo o pohárovém vyřazení Jablonce od Olomouce?

V prvním zápase na Hané byli lepší domácí, v odvetě jsme vedli 2:0 a věřili jsme, že můžeme postoupit. Jenže nakonec nás srazila jedna situace při inkasovaném gólu. To by rozhodčí musel být otočený zády, aby si nevšiml, že balón přešel o půl metru za čáru. Vykopávali jsme míč sice rychle zpět do pole, ale musím uznat, že to byl regulérní gól. Pohárová matematika je taková, že branka vstřelená venku často ovlivní vývoj série. Olomouc ji dala a byla šťastnější. Škoda, že nedošlo na penalty, při nichž by byly šance rovnocenné.

V minulém ligovém kole jste prohráli na půdě posledního Ústí, poté přišel konec v poháru. Nepotkala Jablonec jakási minikrize?

Takové úvahy odmítám. Vždyť do zápasu s Ústím jsme měli sérii čtrnácti ligových utkání bez porážky. Pak jsme přehrávali Olomouc. Jen ten konečný efekt nebyl takový, jak jsme si představovali. Bojujeme dál.

Už v sobotu hrajete ligové utkání v Příbrami. Co od něj očekáváte?

Po vypadnutí z poháru se soustředíme výhradně na ligu. Do Příbrami jedeme pro tři body. Nemá cenu si nalhávat něco jiného, když jsme třetí v tabulce.

Jaký je cíl týmu pro zbytek sezóny?

Chceme uhájit třetí příčku. Mužstvo na to je dostatečně zkušené, abychom si tuhle pozici nenechali vzít. Před čtvrtou Olomoucí máme náskok šesti bodů a jsem přesvědčen, že nás už Sigma nepředstihne, i když uznáváme její kvality.

Reklama

Související témata: