Hlavní obsah

Mlel jsem už z posledního, řekl veterán Verbíř po dvou penaltách vstřelených Slavii

TEPLICE

Výhodu tří pokutových kopů měli fotbalisté Teplic ve čtvrtek v úvodním duelu čtvrtfinále Ondrášovka Cupu proti pražské Slavii! Proměnili jen dva, přesto to stačilo na vítězství, které jim dává dobrou výchozí pozici pro odvetu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Kapitán Teplic Pavel Verbíř (vpravo) a brankář Tomáš Grigar po vítězství nad Slavií ve čtvrtfinále Ondrášovka Cupu.

Článek

Vachoušek první penaltu, nařízenou v 6. minutě za faul brankáře Zlámala na Mahmutoviče, neproměnil, když netrefil ani branku. Jenže spasitelem domácích se stal kapitán Verbíř, který v závěru první půle chladnokrevně potrestal Čelůstkovu ruku ve vápně. A ve čtvrté minutě nastaveného času druhé půle v početním oslabení rozhodl o vítězství Teplic z dalšího pokutového kopu po faulu Trubily na Mahmutoviče.

Musel mít Verbíř velkou odvahu, aby si troufl na dvě penalty v jednom zápase? „To snad ani ne, v mém věku? Bude mi osmatřicet a něco jsem už s fotbalem prožil. Terén ale nebyl ideální. Mlel jsem už z posledního, ale věřil jsem si, že ten gól pokaždé dám. Čekali jsme na šanci do samotného závěru utkání, a nakonec přišla. Výsledek 2:1 do odvety je zrádný, Slavia se určitě nepoloží a bude doma nebezpečná,“ líčil hrdina zápasu Pavel Verbíř.

Teplický trenér Jiří Plíšek si vzpomněl, že už tři penalty v jednom zápase zažil. „Když jsem trénoval v lize Slovácko, hráli jsme zrovna v Teplicích a taky se proti nám kopaly tři penalty. Tehdy to byla kuriozita, jakou bych si znovu proti svému mužstvu nepřál. Teď jsem tři penalty poznal z druhé strany,“ uvedl kouč s úsměvem.

Zlámal:Chyběly mi milimetry

Brankář Slavie Zdeněk Zlámal přiznal, že čelit třem penaltám v jednom zápase je složité. „Není to nic příjemného. Vachouška jsem uhranul, protože minul branku. Měl jsem obrovskou smůlu při třetím pokutovém kopu. Míč jsem cítil na ruce, chyběly milimetry, abych ho chytil,“ poznamenal gólman. „Druhý poločas jsme přitom hráli dobře, soupeře jsme dostali do úzkých a mohli jsme jít do vedení. Musíme dát hlavy nahoru a soustředit se na odvetu. Jsem přesvědčen, že to doma zvládneme a postoupíme,“ tvrdil Zlámal.

„Je nepochopitelné, že jsme si nechali dát gól v nastavení. Ale vstřelili jsme gól venku, a to se v pohárech počítá,“ mínil autor slávistické branky a kapitán Stanislav Vlček.

Trenér Michal Petrouš připojil: „První dvě penalty byly nařízené správně. Před přestávkou mohl rozhodčí písknout proti nám ještě jednu, proti níž bychom nemohli nic namítat. Ta třetí ale byla diskutabilní, a bohužel rozhodla. Musím ale říci, že jsme měli také kopat penaltu za ruku domácích ve vápně.“

Reklama