Hlavní obsah

Obhájce nasázel Varnsdorfu půltucet. Máme radost, že se prosadili naši ofenzivní borci, těšilo Muchu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Slovácka, kteří obhajují v Českém poháru loňský triumf, vstoupili do nového ročníku soutěže hladkým vítězstvím. V utkání 3. kola deklasovali na svém stadionu před 1771 diváky druholigový Varnsdorf vysoko 6:0.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Asistent trenéra Slovácka Josef Mucha.

Článek

Ve vyrovnaném prvním poločase zařídil Hradišťským vedení obránce Michal Tomič. Po pauze se už hrálo jen na jednu branku. „Byli jsme na soupeře velmi dobře připraveni. Do přestávky to bylo ještě takové oťukávání, avšak jakmile jsme ve druhé půli vstřelili druhý a třetí gól, měli jsme už zápas zcela pod kontrolou," liboval si slovenský bek, jemuž se nyní střelecky daří. Minulý týden pomohl svému týmu parádní trefou k překvapivé výhře v utkání Konferenční ligy v Nice.

Tomič věří, že si Slovácko schovalo nějaké góly i na víkend do utkání s Teplicemi. „V domácí lize musíme nutně zabrat. Z třinácté příčky se potřebujeme dostat co nejdřív výš," plánoval.

Hradišťský asistent Josef Mucha pochválil svůj tým po duelu s Varnsdorfem za druhou půli. „V ní jsme zpřesnili i zrychlili hru a na skóre to bylo hned znát. Vysokého vítězství nad špičkovým mužstvem druhé ligy si vážíme. Máme radost, že se konečně v koncovce prosadili naši ofenzivní borci," potěšily ho trefy Vechety, Mihálika či Brandnera. „Kozák nám kvůli drobnému zranění chyběl," prozradil.

Nechtěl příliš spekulovat, zda je v silách jeho celku pohárové prvenství obhájit. „To je ještě daleko. Hodně bude záležet na štěstí při losu," uvědomuje si Mucha.

Po přestávce jsme odpadli, přiznal Holeňák

Varnsdorfského kouče Miroslava Holeňáka notně zklamal výkon jeho mužstva po změně stran. „Úplně jsme po přestávce odpadli, a Slovácko nás převálcovalo. Nechali jsme pár hráčů odpočívat a vzhledem k našemu poměrně úzkému kádru se to ukázalo jako problém. Soupeř byl ve druhém poločase jasně lepší," uznal.

Bezprostředně po závěrečném hvizdu padala ve varnsdorfské kabině ostrá slova. „Je dobře, že si špatný výkon kluci hodně nahlas vyříkali. Nebylo jim jedno, co na hřišti předvedli," našel Holeňák na nepovedeném střetnutí aspoň malé pozitivum.

Reklama

Související témata: