Hlavní obsah

Olomouc v Jablonci padla, ale slaví postup do pohárového semifinále

Olomoučtí fotbalisté jsou čtvrtým semifinalistou letošního ročníku Ondrášovka Cupu. Po domácí výhře 2:0 s Jabloncem sice na půdě soupeře v dnešní odvetě prohráli 1:2, ale to jim stačilo na postup. V boji o finále se Hanáci střetnou se Slavií Praha, Jablonec bude o účast v evropských pohárech bojovat už pouze v lize.

Foto: Vladislav Galgonek , ČTK

Pavel Šultes z Olomouce uniká v pohárovém čtvrtfinále jabloneckému Pavlu Eliášovi.

Článek

Severočeši se hned po výkopu tlačili do šestnáctky soupeře, který se jen bránil úvodnímu náporu. Ten přinesl Jablonci už v úvodní čtvrthodině dvě šance, jenže Piták i Lafata ještě nedokázali gólmana Drobisze překonat. Ve 21. minutě už ale Piták poslal dalekonosný trestný kop na hlavu Vošahlíka a jeho prodloužení skončilo v síti.

Hosté sice měli snahu dostat míč častěji do bezpečí dále od své branky, ale jejich akce často zastavoval ofsajdový praporek asistenta rozhodčího, jejich obávaná ofenzíva se nedokázala prosadit.

Přestávka Hanákům pomohla k uklidnění a pochopení, že výsledek až do posledního hvizdu bránit nedokážou. Zvýšili svoji útočnou odvahu a po několika náznacích se mohli prosadit v 56. minutě po střelách Ordoše, jenže první pokus Valeš vyrazil a druhý odvrátil obětavě Drsek.

Jenže ani tento moment nezvrátil průběh na trávníku, otěže nadále drželi domácí a především s trestným kopem střídajícího Jarolíma měl Drobisz plné ruce práce. V 69. minutě však už byly postupové ambice srovnány, protože po penaltě nařízené za ruku uvnitř šestnáctky vstřelil Lafata z penalty druhý gól.

Domácí naděje ale dlouho nevydržely, protože po centru Bajera na zadní tyči hlavičkoval v 75. minutě Ordoš a odkop Pavlíka už přišel pozdě. Jablonci zbývala čtvrthodina na vstřelení dvou branek a to už byl nesplnitelný úkol, radost si odvezli hosté.

Odvetné utkání čtvrtfinále fotbalového Ondrášovka Cupu:
Baumit Jablonec - Sigma Olomouc 2:1 (1:0)
Branky: 21. Vošahlík, 69. Lafata z pen. - 75. Ordoš. Rozhodčí: Adam - Pospíšil, Santarius. ŽK: Loučka - Janotka, Vepřek, Rossi. Diváci: 2550. První zápas: 0:2, postupuje Olomouc.
Jablonec: Valeš - Eliáš, Pavlík, Drsek, Jablonský - Vošahlík (77. Třešňák), Piták, Vaněk (61. Jarolím), Loučka, Kovařík - Lafata (77. Krajčík). Trenér: Komňacký.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Bajer, Rossi, Hořava - Navrátil (78. Doležal), Ordoš (89. Koutný), Petr (64. Šultes). Trenér: Psotka.

Reklama