Hlavní obsah

Olomoucký brankář Buchta mohl být za hrdinu, gól ale nedal

Praha

V posledních minutách mohl středeční čtvrtfinálový zápas MOL Cupu poslat v Ďolíčku do prodloužení olomoucký gólman Miloš Buchta. Místo toho cítil obrovské zklamání. Sigma si přijela pro postup, vždyť právě s Bohemkou nastartovala skvělou jarní jízdu. Teď se zdrhla...

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zklamaní fotbalisté Olomouce po porážce ve čtvrtfinále MOL Cupu na hřišti Bohemians.

Článek
Fotogalerie

„Na sklonku kariéry jsem mohl dát gól ze hry. Dvakrát jsem pálil, bohužel neúspěšně. Měl jsem ke gólu blíž než k čistému kontu. Alespoň jednou se dalo vystřelit lépe, i když na to nebylo moc času. Zkusil jsem si, co zažívají kluci v útoku, ale oni to trénují, já nejsem na hřišti od střílení gólů. Přesto cítím obrovské zklamání, chtěli jsme vyhrát," litoval Buchta po porážce 0:1.

„V první půli nám chyběla kvalita, hodně míčů jsme poztráceli. po změně stran jsme měli i nějaké šance, bohužel jsme žádnou nedali, a pak přišla gólová situace... Viděl jsem, že Vaníčkovi míč skáče, chtěl jsem mu vyběhnutím zmenšit úhel, byl jsem někde na penaltě. Jenže on mě chytře přeloboval. Kdybych couvl, možná bych míč měl," přiznal chybu gólman. „Teď se musíme soustředit na ligu a pokusit se ještě vybojovat účast v Evropě, když jsme si tu snazší cestu pokazili," povzdechl si Buchta.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Josef Jindřišek z Bohemians a Michal Vepřek z Olomouce v souboji během čtvrtfinále fotbalového MOL Cupu.

Kouč Sigmy Václav Jílek byl viditelně naštvaný. „Měli jsme dvě tři šance, které volaly po gólu, velikou měl Kalvach, v závěru i Buchta. Bohužel jsme nedali žádnou, ale byl to i trest za náš laxní přístup v některých fázích zápasu. Postup jsme na Bohemce zkrátka měli uhrát," konstatoval Jílek.

Reklama