Hlavní obsah

Plzeň i bez reprezentantů přešla v dohrávce poháru přes Sokolov

SOKOLOV

Fotbalisté Plzně i bez čtveřice reprezentantů, kteří jsou k dispozici národnímu týmu v baráži o Euro proti Černé Hoře, nedopustili v dohrávce třetího kola Ondrášovka Cupu překvapení a v západočeském derby na hřišti Sokolova zvítězili 3:1. Ligový mistr nakročil k úspěchu dvěma góly v prvním poločase, po pauze přidal svůj druhý zásah Hora a domácí už jen korigovali. V osmifinále se Viktoria utká s Mladou Boleslaví.

Článek

Plzeňský kouč Pavel Vrba nasadil s výjimkou chybějící čtveřice reprezentantů a Daridy, který nastoupil za jednadvacítku, téměř nejsilnější možnou sestavu a favorit od začátku držel proti přednímu týmu druhé ligy otěže utkání pevně v rukou. Uklidnění se hosté dočkali už po osmnácti minutách, kdy Horváth vybídl ke skórování Ďuriše.

Pak přišly velké chvíle Hory. Dvacetiletý ofenzivní záložník nejprve po necelé půlhodině prostřelil brankáře Bučka a na začátku druhého poločasu pak s pomocí tyče po centru ze strany pojistil Viktorii jasné vítězství. Mezitím ještě Bakoš napálil břevno a konstrukce branky pokazila radost i na druhé straně v 57. minutě domácímu Blažkovi. Čestného úspěchu se Sokolov dočkal až v 74. minutě po Vaněčkově křížné střele.

Baník Sokolov - Viktoria Plzeň 1:3 (0:2)
Branky: 74. Vaněček - 29. a 51. Hora, 18. Ďuriš. Rozhodčí: Ochotnický - Filípek, T. Kovařík. Diváci: 2450.
Sestava Plzně: Pavlík - Rajtoral, Čišovský, Ševinský, Řezník - Bystroň - Fillo, Horváth (88. Sladký), Hora, Ďuriš (90. Hrošovský) - Bakoš (80. Štípek). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: