Hlavní obsah

Opava - Plzeň 4:2Plzeň po fiasku končí v poháru, vypadla i Sparta! Magera s Mešanovičem se blýskli hattrickem

Aktualizováno

Fotbalisté mistrovské Plzně překvapivě vypadli už v osmifinále domácího poháru MOL Cup po porážce na hřišti druholigové Opavy 2:4. Končí i Sparta, která podlehla ve Zlíně 1:3 po prodloužení. Mladá Boleslav nezaváhala, díky hattricku Lukáše Magery porazila Hradec Králové 4:2 a může se těšit na čtvrtfinále. Dál jde po vítězství 2:1 nad Jihlavou také Brno, Bohemians 1905 porazili v třetiligový Králův Dvůr 3:1 a pražská Slavia deklasovala třetiligové Litoměřicko 7:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaní fotbalisté Sparty Praha Daniel Holzer (vlevo) a Václav Kadlec po porážce ve Zlíně.

Článek
Fotogalerie

Viktorii, která oproti nedělnímu ligovému šlágru se Spartou (1:0) nastoupila ve výrazně pozměněné sestavě, poslal do vedení ve 13. minutě Suchan. Domácí těsně před přestávkou vyrovnali zásluhou Janetzkého a v 68. minutě otočil skóre Jurečka. Sedm minut před koncem přidal ranou z poloviny hřiště Žídek třetí gól, na který sice odpověděl snížením Hejda, ale Jursa v nastavení rozhodl.

Opava si postupem vyrovnala nejlepší výsledek v pohárové historii, když navázala na čtvrtfinálové účasti z let 1999 a 1996. Plzeň se naopak s domácím pohárem rozloučila ještě o dvě kola dřív než v minulém ročníku.

Omlazená Sparta neuspěla

Ještě hůř dopadla Sparta, která alespoň do čtvrtfinále nepostoupila poprvé od roku 2011. Ve Zlíně přitom hosté v omlazené sestavě vedli od 18. minuty po gólu Pulkraba, ale domácí v 52. minutě vyrovnali díky gólu Jordana a do konce normální hrací doby už branka nepadla.

Když v prodloužení sparťanský útočník Kadlec trefil pouze tyč, potrestal hosty Harba, který se prosadil hlavou po Holíkově centru. Za hraní rukou byl poté po druhé žluté kartě vyloučen Mareček a z následné penalty přidal třetí gól Zlína Vukadinovič. V závěru nastaveného času měli domácí ještě jeden pokutový kop, ale gólman Miller si se střelou Matejova poradil.

Magera pálil

Magera se v utkání Mladé Boleslavi s Hradcem poprvé prosadil v 31. minutě, kdy po úvodní brance Mebrahtua a vyrovnání Schwarze z penalty poslal domácí do vedení 2:1. Po přestávce sice Schwarz opět srovnal, nerozhodné skóre ale vydrželo jen dvanáct minut. Magera skóroval ranou k tyči a v samotném závěru přidal třetí gól z pokutového kopu.

Do čtvrtfinále prošlo po výhře 2:1 nad Jihlavou také Brno. Za domácí Zbrojovku se trefili Řezníček a Škoda z penalty, za hosty snížil Rosa.

Roli favorita splnili Bohemians 1905, kteří doma porazili třetiligový Králův Dvůr 3:1. Klokani si už v úvodní dvacetiminutovce vypracovali dvoubrankové vedení díky Bergerovi a Holendovi. Hosté ve 49. minutě snížili, ale v závěru pojistil triumf Pražanů střídající Mikuš. "Cábelíci" tak po vyřazení Teplic a Jablonce už dalšího soupeře z nejvyšší soutěže nepřekvapili.

Osmifinále českého fotbalového poháru - MOL Cupu:
FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové 4:2 (2:1)
Branky: 31., 66. a 90. z pen. Magera, 20. Mebrahtu - 24. z pen. a 54. Schwarz. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, O. Černý. ŽK: M. Vukadinovič, Da Silva - Malinský, Vobejda.
M. Boleslav: Šeda - Jánoš, Hůlka, Da Silva, Keresteš - Mareš, Kúdela (65. Matějovský) - M. Vukadinovič, Magera, Klobása (90.+1 Chramosta) - Mebrahtu (71. Přikryl). Trenér: Kalvoda.
Hradec: Lindr - Mudra, Chleboun, Nosek, Plašil - Vobejda, Schwarz - Krátký (75. M. Černý), Trubač, Malinský - P. Černý (75. Žondra). Trenéři: Frimmel a Pilný.
SFC Opava - FC Viktoria Plzeň 4:2 (1:1)
Branky: 42. Janetzký, 68. Jurečka, 83. Žídek, 90.+3 Jursa - 13. Suchan, 89. Hejda. Rozhodčí: Franěk - Arnošt, Boček. ŽK: Lasák (Opava). Diváci: 6784.
Sestava Plzně: Bolek - Matějů, Hejda, Baránek, Zeman - Kace (72. Bakoš), Hrošovský - Ďuriš, Suchan (61. Kopic), Kovařík - Poznar (61. Hořava). Trenér: Pivarník
Fastav Zlín - Sparta Praha 3:1 po prodl. (1:1, 0:1)
Branky: 52. Jordan, 105. Harba, 112. V. Vukadinovič z pen. - 18. Pulkrab. Rozhodčí: Berka - Pospíšil, Dobrovolný. ŽK: Jordan - Köstl, Mareček. ČK: 111. Mareček. Diváci: 4485.
Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Hájek, Hubáček - V. Vukadinovič, Holík, Traoré, Štípek (72. Matejov) - Jordan (88. Kopečný), Diop (80. Harba). Trenér: Páník.
Sparta: Miller - Karavajev, Holek, Köstl, Costa - Juliš (111. Mustedanagič), Mareček, Dočkal, Dudl (80. Holzer) - Pulkrab (79. Lafata), V. Kadlec. Trenér: Holoubek.
Zbrojovka Brno - Vysočina Jihlava 2:1 (1:0)
Branky: 38. Řezníček, 51. Michal Škoda - 57. Rosa. Rozhodčí: Váňa - Pelikán, Myška. ŽK: Pašek, Lutonský, Lacko - Rosa, Mišůn.
Brno: Veselý - Šural, Vraštil, Sedlák, Lutonský - Buchta, Lacko - Pašek, Weber (75. Krejčí), Vávra (63. Kijanskas) - Řezníček (46. Michal Škoda). Trenér: Habanec.
Jihlava: Rakovan - Blaič, Krejčí, Rosa, Mišůn - Štěpánek, Urblík - Ikaunieks (72. Rabušic), Hronek (80. Šamánek), Novotný (62. Batioja) - Dvořák. Trenér: Bílek.
Bohemians Praha 1905 - FK Králův Dvůr 3:1 (2:0)
Branky: 11. Berger, 18. Holenda, 78. Mikuš - 49. Balšánek. Rozhodčí: Ginzel - Fišer, Poživil. ŽK: Ježdík (Králův Dvůr). Diváci: 1905.
Sestava Bohemians: Fryšták - Dostál, Krch, Šmíd, Havel - Berger (83. Bartek), Mašek, Švec, Hašek, Luts (88. Jindřišek) - Holenda (63. Mikuš). Trenér: Koubek
Slavia Praha - FK Litoměřicko 7:0 (4:0)
Branky: 11., 12. a 20. Mešanovič, 41. Mingazov, 62. Van Kessel, 70. Železník, 89. Van Buren. Rozhodčí: Adámková - Koval, Kříž. ŽK: Grunert, Suchý (oba Litoměřicko). Diváci: 3237.
Sestava Slavie: Berkovec - Mikula, Frydrych (77. Zmrhal), Ngadeu, Jablonský - Souček, Ščuk - Mihalík, Mingazov (61. Železník), Van Kessel - Mešanovič (46. Van Buren). Trenér: Šilhavý.
Zbývá sehrát:
Středa 30. listopadu: MFK Karviná - Dukla Praha, MAS Táborsko - Slovan Liberec.

Reklama