Hlavní obsah

Teplice - Sparta 0:2Pohodový postup. Letenští jsou ve čtvrtfinále poháru

Praha

Fotbalisté Sparty postoupili do čtvrtfinále MOL Cupu po vítězství 2:0 na hřišti oslabených Teplic. Góly dali v první půli Karlsson z penalty a Dočkal.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Sparty se radují z gólu.

Článek

Sparťané v pozměněné sestavě v Teplicích nakročili k očekávanému postupu už v 18. minutě. Švanda byl vyloučen za stažení Minčeva v šestnáctce a nařízenou penaltu proměnil Karlsson. Před pauzou přidal pojistku umístěnou střelou Dočkal a zaznamenal první soutěžní branku v sezoně.

Letenští měli převahu i po změně stran, ale žádnou další šanci už neproměnili. Teplický trenér Jiří Jarošík, který během hráčské kariéry působil ve Spartě, prohrál i čtvrtý soutěžní duel po příchodu k týmu. Severočechům v nejvyšší soutěži patří předposlední pozice.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Martin Minčev ze Sparty a Alois Hyčka z Teplic.

Osmifinále je posledním kolem, které se hraje na podzim, čtvrtfinále se uskuteční v březnu. Tři z posledních čtyř ročníků MOL Cupu ovládl úřadující ligový mistr Slavia, v sezoně 2019/20 zvítězila Sparta.

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
FK Teplice - Sparta Praha 0:2 (0:2)
Branky: 19. Karlsson z pen., 39. Dočkal. Rozhodčí: Franěk - Ratajová, Vodrážka. ČK: 18. Švanda (Teplice).
Teplice: Grigar - Švanda, Knapík, Chlumecký, Vondrášek (56. Hasil) - Mareček (69. Krunert), Jukl - Kodad (56. Moulis), Bulmaga (26. Hyčka), Černý - Succar (69. Rezek). Trenér: Jarošík.
Sparta: Holec - Gabriel, Vitík, Štetina, Polidar (46. Vindheim) - Minčev (84. Ryneš), Dočkal, Sáček, Karabec, Karlsson (72. Haraslín) - Pulkrab (71. Drchal). Trenér: Vrba.

Reklama