Hlavní obsah

Hr. Králové - Bohemians 2:1Pohroma pro Bohemku! Hradec v prodloužení otočil skóre a je v semifinále poháru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Puškáč 0 : 1
90. Prekop 1 : 1
106. Vašulín 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Hradce Králové otočili čtvrtfinále domácího poháru s Bohemians 1905 a po výhře 2:1 v prodloužení postoupili po 16 letech mezi nejlepší čtyři týmy MOL Cupu. Pražané v Mladé Boleslavi, kde má východočeský ligový nováček domácí azyl, dlouho vedli po trefě Davida Puškáče, v nastavení ale srovnal střídající Erik Prekop a obrat dokonal ve 106. minutě Daniel Vašulín. "Votroci" v semifinále vyzvou opět v roli domácího týmu Slovácko.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu v prodloužení Daniel Vašulín (druhý zprava) se raduje z vítězství s fanoušky z Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

Hradec vstoupil do utkání aktivněji, "Klokani" ale udeřili hned z první vážnější šance. V desáté minutě si Beran navedl za vápnem míč na levačku a Vízek jeho střelu vyrazil jen k dobíhajícímu Puškáčovi, který bez problémů zakončil. Osmadvacetiletý útočník potvrdil osmým soutěžním gólem pozici nejlepšího střelce týmu a trefil se i v druhém vzájemném utkání obou celků v sezoně.

"Votroci" se přes pozornou obranu Bohemians dostávali jen ztěžka do šancí, a tak hradecký kouč Koubek poslal po přestávce do hry i záložníka Radu, jenž se dvakrát prosadil v posledním ligovém utkání s Českými Budějovicemi. Přesto mohli podruhé slavit hosté, v 50. minutě si naskočil na Jindřiškův centr Hronek a hlavičkou trefil břevno.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Matěj Koubek, Dominik Hašek a Josef Jindřišek z Bohemians po prohraném utkání.

Deset minut před koncem podržel Bohemians Valeš, který vychytal zakončujícího Mejdra, a z následného rohového kopu poslal osamocený Vašulín hlavou míč jen těsně vedle levé tyče. Podobně dopadl o chvíli později i kapitán Vlkanova.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jiří Bederka z Bohemians a Daniel Vašulín z Hradce Králové.

Nakonec ale "Klokani" přece jen poprvé v aktuálním ročníku MOL Cupu inkasovali. Při poslední akci základní hrací doby vypadl Valešovi z rukavic Mejdrův centr a nejlepší pohárový střelec Hradce Prekop z dorážky vyrovnal.

A Východočeši nakonec dokonali obrat. Na začátku druhé části půlhodinového prodloužení si Vašulín naskočil na Vlkanovův centr z levé strany a hlavou vystřelil Hradci pohárové semifinále, první od sezony 2005/06.

Čtvrtfinále fotbalového poháru MOL Cupu:
Hradec Králové - Bohemians 2:1
Branky: 90.+5 Prekop, 106. Vašulín - 10. Puškáč. Rozhodčí: Klíma - Kubr, Kříž - Berka (video). ŽK: Kučera, Vašulín - Keita, Vondra. Diváci: omezený počet.
Hradec Králové: Vízek - Klíma, Král, Leibl - Harazim (46. Mejdr), Kučera, Soukeník (46. Rada), Vlkanova, Novotný (72. Prekop) - Kubala (55. Rybička, 120. Čech), Vašulín. Trenér: Miroslav Koubek.
Bohemians 1905: Valeš - Köstl, Bederka, Hašek - Dostál, Petrák (46. Jindříšek), Květ (82. Matěj Koubek), Vondra (107. Novák) - Beran (67. Krch), Hronek (90.+2 Bartek) - Puškáč (67. Keita). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: