Hlavní obsah

Policie kvůli výtržnostem v Edenu obvinila dalších devět lidí

Kvůli výtržnostem při pohárovém semifinále mezi fotbalisty Slavie Praha a Olomouce, které zůstalo 5. května nedohráno, obvinila policie dalších devět lidí. Celkem tak za výtržnosti na stadionu v Edenu stíhá již 33 fanoušků.

Foto: Petr Horník, Právo

Fanoušci Slavie se řítí do útrob stadionu v Edenu

Článek

Dalších dvanáct lidí policie obvinila za incidenty na stadionu v Ďolíčku, kde se 28. května konala videoprojekce prvoligového derby Slavia - Bohemians 1905. ČTK o tom informovala pražská policejní mluvčí Eva Stulíková.

Za události v Edenu policie obvinila na začátku června 24 lidí. Dalších 20 podezřelých osob vytipovala. Na základě uveřejnění jejich fotografií v médiích se kriminalistům podařilo zjistit totožnost prozatím dalších devíti lidí, kteří byli v těchto dnech taktéž obviněni. Je proti nim vedeno trestní řízení za poškození cizí věci, násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Vyšetřováni jsou na svobodě.

Fanoušci v poločase pohárového semifinále zaútočili na vedení Slavie. Někteří z nich vnikli i do VIP prostor stadionu, kde poničili zařízení několika místností, a útočili na policisty. Utkání se nedohrálo a posléze bylo kontumováno výsledkem 3:0 pro Olomouc.

Obvinění padla také za výtržnosti páchané na stadionu Bohemians 1905, kde probíhala videoprojekce ligového utkání mezi Slavií a "klokany". Vršovické derby se totiž muselo kvůli disciplinárnímu trestu Slavie hrát bez diváků.

V Ďolíčku někteří fanoušci odpalovali pyrotechniku, napadali pořadatele nebo se o to snažili. Když proti nim zakročili policisté, zaútočili i na ně buď fyzicky, anebo tím, že po nich házeli nejrůznější předměty, například popelnice, odpadkové koše nebo odpadky. Policie obvinila zatím 12 lidí, kteří jsou také stíháni na svobodě.

Reklama