Hlavní obsah

První penalta byla klíčová, kdybych ji nechytil, těžko bychom vyrovnávali, mínil hrdina Slovácka Nguyen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři pokutové kopy chytil gólman Slovácka Filip Nguyen ve čtvrtfinále MOL Cupu s Olomoucí, první v základní hrací době, další dva v penaltovém rozstřelu. Ten Slovácko vyhrálo 4:2 a radovalo se tak z postupu. V základní hrací době ani v prodloužení gól nepadl. V něm ale zahodil penaltu zase hostující Daníček.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Filip Nguyen ze Slovácka chytá rozhodující penaltu.

Článek

Jak těžké penalty pro vás byly?

Jsou vždycky loterií. Tentokrát jsme štěstí při nich měli my. Honza Stejskal měl fakt smůlu. Dvě chytil, ale v podstatě si obě srazil do brány. Já měl naopak štěstí.

Klíčový penaltový zákrok byl asi hned ten první, když jste v 86. minutě vychytal Gonzáleze. Vnímáte to také tak?

Rozhodně. Už to bylo ke konci. Kdybychom dostali gól, těžko bychom vyrovnávali.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Lukáš Sadílek ze Slovácka a Radim Breite z Olomouce.

Měl jste španělského záložníka Sigmy přečteného?

Nějaké jeho penalty jsem viděl. Gólman však pokaždé přemýšlí, zda to dá na tu či onu stranu a stejně se většinou rozhode podle své intuice. Já to teď tak udělal a vyplatilo se.

Už jste někdy zlikvidoval tři penalty v průběhu 120-ti minut?

Asi jo. Myslím, že minulý rok se mi to povedlo ještě v barvách Liberce právě proti Slovácku.

Ligu jste zatím na jaře nehráli. Mohli jste se tedy soustředit výhradně na pohárové čtvrtfinále v Olomouci. Byla to pro vás výhoda?

Neřekl bych. Přece jen to byl první ostrý zápas po zimní pauze. Týmy v této fázi sezóny mají ještě dost sil a my navíc nebyli rozehraní.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Jiří Spáčil z Olomouce, Michal Kohút ze Slovácka, Václav Jemelka z Olomouce a Václav Jurečka ze Slovácka.

Hráli jste s hodně improvizovanou obranou. Ti, co nastoupili za marody, to zvládli?

Jo. Kluci to hráli výborně. Trenér nás nabádal, že jsme dostávali v přípravě hodně gólů, s tím, že spokojený nebyl. Chtěli jsme se proto odpíchnout od nuly vzadu. To se povedlo a jsme za to všichni rádi.

Jak je dnešní vítězství pro vás důležité. Zvláště před nedělním ligovým duelem s pražskou Slavií. Nastartovalo vás?

Určitě. Věřím, že nás to nakopne. Lépe se po postupu i regeneruje. Kdybychom neuspěli, šli bychom proti Slavii v horším rozpoložení.

Koho byste si v pohárovém semifinále přál?

Chtěl bych hrát hlavně doma, aby přišli fanoušci. I tady byli slyšet zpoza stadionu. Doufám, že už to bude rozvolněné. Snad přijde hodně lidí a bude to dobrý zápas.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoucký Antoní Růsek (zády) během čtvrtfinále MOL Cupu proti Slovácku.

V domácí poháru jste v semifinále, v lize pátí. Takže ve hře o pohárovou Evropu. Jak jste z vašeho pohledu spokojen s vývojem sezóny?

Zatím je to dobré. Zajíci se ale počítají až po honu. Pamatuji si, že jednou na to byl stejně Baník Ostrava, a nakonec neměl nic. Musíme se proto soustředit až do konce a snad jedna z těch cest, vyjde.

Bude Slovácko na jaře stejné jako na podzim?

Žádné velké změny se v zimě u nás neudály. Zůstali jsme prakticky pohromadě, jsme na sebe zvyklí, a to by měla být naše výhoda. Věřím proto, že budeme ještě silnější.

Za měsíc vstoupí česká reprezentace do baráže o světový šampionát v Kataru. Váš dnešní výkon by mohl být určitým signálem pro trenéry nároďáku. Nemyslíte?

Nepřemýšlím nad tím. Snažím se ale podávat co nejlepší výkony a jestli to bude stačit na pozvánku, záleží na nich. Já se soustředím jen na sebe a snažím odvádět maximum.

Reklama