Hlavní obsah

Karviná - Slavia 0:2Slavia v poháru překvapení nedopustila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Olayinka 0 : 1
31. Lingr 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slavie a Slovácka postoupili do čtvrtfinále domácího poháru MOL Cupu. Pražané v osmifinále vyhráli na stadionu druholigové Karviné 2:0. Obhájci trofeje v Uherském Hradišti porazili Mladou Boleslav 1:0.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Ewerton ze Slavie a Adam Krčík z Karviné během osmifinále MOL Cupu.

Článek
Fotogalerie

Slávisté od začátku dominovali. David Jurásek vypálil nepřesně, karvinskou branku minul i Matěj Jurásek hlavou. V 18. minutě se hosté dočkali. Míč z rohového kopu Lingr prodloužil na Olayinku a nigerijský útočník otevřel skóre. Ve 31. minutě po Hromadově přihrávce zvýšil Lingr. Karvinský odchovanec, který Slavii vedl poprvé jako kapitán, se místo gólové oslavy omluvil gestem domácím fanouškům.

Po změně stran měli Slezané několik náznaků, ale žádnou vyloženou šanci. Favorizovaní hosté další branky nepřidali, protože Olayinka, Lingr ani Masopust nepřekonali gólmana Ciupu. Slávisté neprohráli v devátém soutěžním utkání po sobě, z toho poosmé zvítězili.

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
MFK Karviná - Slavia Praha 0:2 (0:2)
Branky: 18. Olayinka, 31. Lingr. Rozhodčí: Černý - Hájek, Kubr.
Sestava Slavie: Kolář - Masopust, Kačaraba, Santos, D. Jurásek - Hromada, Oscar (89. Kričfaluši) - M. Jurásek (58. Provod), Lingr (80. Ewerton), Olayinka (80. Douděra) - Jurečka (58. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Reklama