Hlavní obsah

Slovácko v Ostravě gól nedalo, ve čtvrtfinále poháru je Baník

OSTRAVA

Fotbalisté Ostravy jsou prvním účastníkem čtvrtfinále Ondrášovka Cupu. Po remíze 1:1 na hřišti Slovácka jim dnes v domácí odvetě stačila k postupu bezbranková remíza. Hosté byli v závěru blízko postupového gólu, ale šance Trousila a Doška zlikvidoval brankář Pietrzkiewicz.

Článek

Baníku stačila bezgólová remíza, ale dopředu se nehrnuli překvapivě ani hosté. Výsledkem byl nezáživný zápas s množstvím nepřesností. Ostravskou branku ohrozil bombou z dálky pouze Kordula, Pietrzkiewicz ale míč ve 20. minutě vytáhl nad břevno.

Domácí tým byl v ofenzivě bezzubý. Až v závěru poločasu se po průniku Poliačka dostal k zakončení Greguš, tečovaná střela však k velkému štěstí hostů skončila těsně vedle tyčky.

Urputný charakter zápasu se nezměnil ani ve druhé půli. Hosté měli platonickou převahu, ale do poslední desetiminutovky vůbec žádné šance. Pak ale Trousilovi jasnou šanci chytil Pietrzkiewciz a vzápětí čaroval i při hlavičce Doška. Postup domácích mohl pojistit Poliaček, ale trefil pouze tyč.

"Postup jsme ztratili v utkání doma. Dnes v závěru náš tlak gradoval, měli jsme tam dvě stoprocentní šance, které jsme ale nedali a to rozhodlo," řekl trenér Slovácka Miroslav Soukup.

Baník po ligové výhře nad Hradcem Králové podal matný výkon a trenér Pavel Malura souhlasil s názorem, že jeho tým zadělal na postup v prvním vzájemném utkání.

"Slovácko dneska bylo celý zápas lepší. Postup jsme si vybojovali jen díky dobré hře obrany a výbornému výkonu Pietrzkiewicze. Od hráčů bych čekal trošku větší sebevědomí. Báli jsme se chodit do soubojů jeden na jednoho, kvalitou jsme byli hodně pod soupeřem," uznal Malura, jehož tým v dubnovém čtvrtfinále s velkou pravděpodobností změří síly s Olomoucí.

Odvetné utkání 4. kola fotbalového Ondrášovka Cupu:
FC Baník Ostrava - 1. FC Slovácko 0:0
Rozhodčí: Franěk - Blažej, Zeman. Diváci: 1409. První zápas: 1:1, postupuje Ostrava.Ostrava: Pietrzkiewicz - Zawada, Frydrych, Vomáčka, Cverna - Droppa (90. Vašenda), Greguš - Poliaček, Šenkeřík (55. Zejdler), Malcharek - Svěrkoš (68. Lukeš). Trenér: Malura.
Ostrava: Pietrzkiewicz - Zawada, Frydrych, Vomáčka, Cverna - Droppa (90. Vašenda), Greguš - Poliaček, Šenkeřík (55. Zejdler), Malcharek - Svěrkoš (68. Lukeš). Trenér: Malura.
Slovácko: Heča - Kubáň, Mezlík, Trousil, Jeleček - Kordula (65. Hlúpik) - Ondřejka (58. Fujerik), Daníček, Valenta, Pavelka - Došek. Trenér: Soukup.

Reklama