Hlavní obsah

Žižkov a Dukly rozhodly o postupu v poháru až v poslední minutě

PRAHA

Fotbalisté Žižkova a Dukly Praha se ve druhém kole domácího poháru trápili se soupeři z nižších soutěží a oba nováčci první ligy o svém postupu v Ondrášovka Cupu rozhodli až gólem v poslední minutě. Klub z Julisky díky Jiroušově trefě zdolal divizní Brozany. Viktoria otočila přestřelku s třetiligovým Pískem a po Nestorovského penaltě v závěru zvítězila 3:2. Naopak bez problémů postoupily Teplice přes severočeského souseda Ústí nad Labem.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fotbalisté Dukly se s outsiderem v poháru trápili, ale nakonec zvítězili.

Článek

Písek znovu potvrdil, že v poháru umí trápit ligová mužstva. V minulém ročníku vyřadil Příbram a došel až do osmifinále, ve kterém po dvou remízách pouze vinou většího počtu inkasovaných branek vypadl s pozdějším finalistou Olomoucí. Také dnes se jihočeský tým favorita nezalekl a hned po 13 minutách slavil vedoucí branku, když se hlavou prosadil Klavík.

Viktoria zařadila vyšší rychlostní stupeň a krátce po příchodu z kabin vyrovnal střídající Folprecht. Pak opět rozjásal více než tisícovku píseckých diváků Šlajs, ale vzápětí se poprvé trefila nová posila Žižkova Musiol a v poslední minutě rozhodl z penalty Nestorovski.

Také druhý ligový nováček Dukla se na postup pořádně nadřela. Divizní Brozany celý zápas živily sen o tom, že oslavy 90. výročí založení klubu korunují nejcennějším skalpem ve své historii. Celek z Julisky, který nastoupil s několika hráči širšího kádru, se prosadil až v první minutě nastavení, kdy překonal jinak výborného brankáře Vacha hlavičkou Jirouš.

Nejsnadněji prošly do třetího kola Teplice, byť jako jediné narazily na soupeře z druhé ligy. Ústečtí, kteří ještě na jaře nastupovali k ligovým zápasům právě na stadion dnešního protivníka na Stínadlech, se půl hodiny drželi, ale pak je zmrazil střelou po zemi Ljevakovič. Po pauze přidal po fatální chybě domácího gólmana Nováka pojišťující gól Vondrášek a Teplice si spravily chuť po dvou ligových porážkách za sebou.

Utkání 2. kola fotbalového Ondrášovka Cupu:
Sokol Brozany - FK Dukla Praha 0:1 (0:0)
Branka: 90.+1 Jirouš. Rozhodčí: R. Hrubeš - Zlámal, Lhoták. Diváci: 695.
Sestava Dukly: Kučera - Pospíšil, Mikula, Švejdík, Vrzal - Podrazký (78. Malý), Šiml, Přeučil (65. Marič) - Svoboda (65. Nečas), Jirouš, Svatonský. Trenér: Kozel.
FC Písek - Viktoria Žižkov 2:3 (1:0)
Branky: 13. Klavík, 73. Šlajs - 51. Folprecht, 78. Musiol, 90. Nestorovski z pen. Rozhodčí: Ardeleánu - Urban, Makovička. Diváci: 1370.
Sestava Žižkova: Vaclík - Bartl, Bodeček, Lafrance, Čermák - Bořil (58. Kadeřábek), Zapalač (46. Folprecht), Schut, Sivrič - Musiol, Böhm (66. Nestorovski). Trenér: Pulpit.
FK Ústí nad Labem - FK Teplice 0:2 (0:1)
Branky: 31. Ljevakovič, 69. Vondrášek. Rozhodčí: Příhoda - Košec, Štěrba. Diváci: 1011.
Sestava Teplic: Slavík - Ježdík, Lukáš, Smejkal, Rosa - Stožický (83. Jungr), Ljevakovič, Kalivoda (75. Čajič), Zoubele (61. Vachoušek) - Melunovič, Vondrášek. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín