Hlavní obsah

Abramovič vybírá posily pro Chelsea přes iPad. Falcao sítem neprošel, Schürrle ano

Londýn

Zajímavá technická vymoženost pomáhá majiteli fotbalové Chelsea Romanu Abramovičovi sledovat výběr možných posil pro londýnský celek. Podle britského listu Daily Mail má ruský miliardář speciálně adaptovaný iPad s aplikací, která nepřetržitě mapuje hodnocení hráčů rozsáhlé sítě skautů Blues po celém světě. Podle listu je Abramovič technologickou novinkou nadšen. Výkony a sportovní vývoj potenciálních opor pro svůj klub tak může sledovat kdykoliv například v klidu ze své obří jachty Eclipse či ve vzduchu z vlastního tryskáče Boeing 737.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Manažer Chelsea José Mourinho si systém skautingu na Stamford Bridge pochvaluje.

Článek

Systém sledování hráčů je permanentně aktualizován v databázi na Stamford Bridge a Abramovič je pochopitelně jedním z velmi mála lidí, kteří mají do systému přístup.

I staronový trenér Chelsea José Mourinho má za to, že systém skautingu na Stamford Bridge je lepší, než který pamatuje například z Realu Madrid, Interu Milán či Porta.

Skauti Blues neustále ukládají do databáze poznatky o tisícovkách hráčů po celém světě. Chelsea následně bere v potaz coby možné budoucí posily jen ty, kteří v hodnocení při různých herních činnostech přesáhnout na hodnotící škále 90 procent.

Daily Mail tvrdí, že přísným sítem neprošel například kolumbijský kanonýr Radamel Falcao, protože nedosáhl hodnocení přes magickou hranici 90 procent v oblasti pohybu mimo pokutové území.

Naopak jako dobrý nákup systém vyhodnotil angažování mladého Němce André Schürrleho.

Reklama

Související témata: