Hlavní obsah

Arsenal opět vyhrál přípravný turnaj v Amsterodamu

AMSTERODAM

Fotbalistům Arsenalu se povedlo potřetí za poslední čtyři roky zvítězit na přípravném turnaji v Amsterodamu. V sobotním druhém utkání jim k tomu stačila remíza 1:1 se Sevillou, o den dříve svěřenci Arséna Wengera zdolali pořádající Ajax 3:2. Arsenalu, kterému stále chybí po operaci Tomáš Rosický, tak vyšla generálka na středeční duel třetího předkola Ligy mistrů proti nizozemskému Twente Enschede vedenému bývalým koučem anglické reprezentace Stevem McClarenem.

Článek

Arsenalu přiblížil obhajobu prvenství již ve čtvrté minutě křížnou střelou talentovaný mexický mladík Carlos Vela poté, co vybojoval míč a následně ustál souboj s jedním z obránců Sevilly. Pátý tým minulého ročníku španělské ligy si proti výběru kouče Wengera, který tentokrát nechal odpočívat prakticky celou základní sestavu, následně vytvořil herní převahu, ale výtečně chytajícího Lukasze Fabianského se již neprosadil. Naopak v 80. minutě vyrovnal uruguayský útočník Ernesto Chevantón.

Ve zbývajícím duelu turnaje neuspěl Ajax, jehož trenér Marco Van Basten šetřil devět hráčů základní sestavy, a prohrál 0:1 s Interem Milán. Kouče Josého Mourinha potěšil už ve čtvrté minutě gólem Adriano.

Arsenal získal celkem osm bodů díky výhře, remíze a čtyřem vstřeleným gólům, druhý Inter jich nasbíral pět. Třetí skončila Sevilla a čtvrtý Ajax.

Reklama

Související témata: