Hlavní obsah

Arsenal - Bournemouth 2:0Arsenal se vyhoupl do čela, Čech má rekordní nulu!

Londýn

Fotbalisté Arsenalu porazili v 19. kole anglické Premier League Bournemouth 2:0 a a vyhloupli se do čela. Přeskočili Leicester, který má však utkání k dobru. Petr Čech vychytal 170. ligovou nulu, čímž překonal rekord Davida Jamese.

Foto: Sport.cz s použitím ČTK/AP

Video již není dostupné

Článek

Kanonýři chtěli odčinit sobotní debakl ze Southamptonu, a tak na Emirates Stadium začali ve vysokém nasazení. Cherries sice v letošní sezóně na londýnských stadiónech vítězili (4:3 proti West Hamu, 1:0 na Stamford Bridge), ale na svěřence trenéra Wengera byli krátcí. V 27. minutě si na Özilův rohový kop naskočil Gabriel a nekompromisně překonal Boruce. Německý reprezentant si tak připsal další asistenci. Do přestávky ještě trefil tyč Per Mertesacker a gólmana Boruce nechal vyniknout Walcott.

Po změně stran zužitkoval Giroudův přesný pas Özil a zvýšil na 2:0. Záhy mohl třetí branku zařídit Walcott, ovšem Bellerinovou nabídkou pohrdl. Arsenal tak prodloužil domácí neporazitelnost na osm zápasů. Brankář Petr Čech udržel 170. čisté konto v Premier League, čímž stanovil nový rekord soutěže.

Anglická fotbalová liga - 19. kolo:
Arsenal - Bournemouth 2:0 (27. Gabriel, 63. Özil)

Reklama

Související témata: