Hlavní obsah

Arsenal vede ligu, Chelsea popáté v sezóně padla a Mourinho skončil na tribuně

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu jsou minimálně do neděle novými lídry Premier League. Kanonýři zdolali v rámci 10. kola doma Everton 2:1, k výhře několika povedenými zákroky přispěl také český brankář Petr Čech. Jeho bývalý klub Chelsea neuspěla v Upton Parku, stadiónu West Hamu. Blues prohráli 1:2, krátce před půlí navíc přišli o vyloučeného Matiče, druhé dějství sledoval trenér Mourinho jen z tribuny, kam byl o přestávce vykázán.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Útočník West Hamu Andy Carroll (vlevo) slaví se spoluhráči gól proti Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Kladiváři vedli už od 17. minuty, kdy po rohu Payeta skóroval halfvolejem Mauro Zárate. Chelsea krátce před přestávkou přišla o Nemanju Matiče, který uviděl druhou žlutou kartu. O pauze byl navíc vykázán na tribunu kouč José Mourinho.

Přesto se tým v modrých dresech zmohl na vyrovnání. Willian zahrával rohový kop, Gary Cahill se následně dobře zorientoval ve vápně a propálil Adriána.

Jenže domácí se nakonec přece jen dočkali další cenné výhry. Po Cresswellově centru se v 79. minutě prosadil hlavičkující Andy Carroll a domácí fanoušci mohli bouřlivě oslavovat. Chelsea má naopak po deseti kolech pouhé tři výhry a stále je nebezpečně blízko sestupovému pásmu.

Ligu vedou Kanonýři

Arsenal se posunul do čela tabulky, kde ho však může v neděli opět vystřídat Manchester City. Citizens se ve šlágru kola střetnou na Old Trafford s Manchesterem United.

Kanonýři s Čechem v bráně porazili na svém hřišti Everton 2:1, když všechny góly padly v první půli. Domácím zařídili dvoubrankový náskok Giroud a Koscielny. Oba se trefili hlavou. Na druhé straně díky teči Gabriela snížil na 1:2 Barkley. Ve druhé půli mohli hosté několikrát skóre srovnat, Čech ale svůj tým několika jistými zákroky podržel.

Watford díky přihrávkám Ighala zdolal Stoke

Přestože domácí hráči Stoke měli během první půle více ze hry, nakonec to byli právě hosté z Watfordu, kteří odcházeli do kabin spokojenější. Ighalo a Deeney ve 37. minutě ještě mířili do břevna, ale krátce před koncem první půle zařídili Watfordu vedení.

Odion Ighalo krásnou patičkou uvolnil Troye Deeneyho a ten z hranice šestnáctky překonal brankáře Butlanda. Dvacet minut před koncem pak Ighalo vybojoval míč na soupeřově polovině, přiťukl ho Almenu Abdimu a ten ranou na bližší tyč zařídil hostům dvoubrankový náskok, který udrželi až do konce.

Bratrský duel vyzněl pro Swansea

Duel Aston Villy se Swansea byl soubojem bratří Ayewů, a to se vším všudy. Mladší Jordan po hodině hry poslal Aston Villu do vedení 1:0. André pak krátce před koncem vstřelil gól, který rozhodl o výhře Swansea 2:1.

Jamie Vardy opět prokázal svou důležitost pro Leicester City. Anglický reprezentační útočník vstřelil jediný gól střetnutí, když po chybě norského obránce Hangelanda překonal Hennesseyho. Také zápas domácího Norwiche s West Bromwichem rozhodla jediná branka, kterou za hosty vstřelil krátce po změně stran Rondón.

Anglická fotbalová liga - 10. kolo:
Aston Villa - Swansea 1:2 (62. J. Ayew - 68. Sigurdsson, 87. A. Ayew)
Leicester - Crystal Palace 1:0 (59. Vardy)
Norwich - West Bromwich 0:1 (46. Rondón)
Stoke - Watford 0:2 (43. Deeney, 69. Abdi)
West Ham United - Chelsea 2:1 (17. Zárate, 79. Carroll - 56. Cahill)
Arsenal - Everton 2:1 (36. Giroud, 38. Koscielny - 44. Barkley).

Reklama

Související témata: