Hlavní obsah

Bellamy se na přestupu do Cardiffu dohodl u piva na zahradě

CARDIFF

Odchod útočníka Craiga Bellamyho z Manchesteru City do druholigového Cardiffu se zrodil na poněkud nečekaném místě. Jednatřicetiletý fotbalista se na hostování ve velšském klubu dohodl s trenérem Davem Jonesem na zahradě u piva.

Foto: Reuters

Craig Bellamy v národním dresu Walesu.

Článek

"Bydlím na jednom konci vesnice a Craig na druhém," řekl Jones v rozhovoru v rozhlasovém pořadu World Football Daily. "Na konci května mi zavolal, jestli bych se nestavil na jedno. Seděli jsme u něj na zahradě asi tři hodiny a on se mě zeptal, jestli bych ho vzal do týmu, kdyby odešel z Manchesteru. Tak jsem o tom dlouho přemýšlel, asi deset vteřin, a samozřejmě jsem řekl, že ho beru," dodal.

Velšský reprezentant se k odchodu z Manchesteru City rozhodl poté, co se nevešel do pětadvacetičlenného kádru trenéra Roberta Manciniho. Klub za něj přitom loni v lednu zaplatil 14 miliónů liber a v minulé sezóně patřil k nejlepším hráčům mužstva.

Známý bouřlivák v minulosti hrál také v Bristolu, Norwichi, Coventry, Newcastlu, Blackburnu, Liverpoolu, West Hamu nebo skotském Celtiku Glasgow. Ve velšském týmu bude hrát poprvé v profesionální kariéře.

Reklama

Související témata: