Hlavní obsah

Bizarní a trapné, spílal ve šlágru Premier League expert. Nedal bych mu ani najíst, zuřil kouč

Londýn/Praha

V ostrou válku slov vyvrcholila nedělní fotbalová bitva v Premier League, v níž zvítězil Manchester United na hřišti Tottenhamu 3:1. Předmětem sporu se stal neuznaný gól hostujícího Edinsona Cavaniho, kvůli spornému předcházejícímu faulu Scotta McTominaye na Son Hung-mina, který navíc po sotva znatelném kontaktu se soupeřovou rukou ležel dlouhou dobu na trávníku.

Foto: Adrian Dennis, Reuters

Trenéři Tottenhamu Hotspur José Mourinho a Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer se sudími v čele s Chrisem Kavanaghem po nedělním zápase Premier League.

Článek

Kouč United Ole Gunnar Solskjaer si byl jistý, že Korejec Son celou situaci pořádně přifilmoval a tím donutil sudího Chrise Kavanagha prohlédnout si opakovaný záznam. Poté k nemalému překvapení gól United neuznal a nařídil naopak přímý volný kop ve prospěch Tottenhamu.

„Hra byla v tu chvíli už úplně jinde, dali jsme perfektní gól. Neměli jsme být podvedeni. Musím říct, že kdyby se můj syn válel takhle tři minuty a potřeboval deset spoluhráčů, aby ho zvedli, nedal bych mu ani najíst," zlobil se navzdory výhře slavný Nor.

Dala se čekat břitká reakce kouče Tottenhamu Josého Mourinha. A taky přišla.

„Chci k tomu jenom říct, že Sonny má velké štěstí, že jeho otec je mnohem lepší osoba než Ole. Protože jako otec - a já jsem otec - musíte vždy zajistit jídlo pro své děti, bez ohledu na to, co dělají. Když musíte krást, abyste je nakrmil, tak budete krást. V Portugalsku říkáme: Chleba je chleba a sýr je sýr. Jsem velmi zklamaný tím, co Ole řekl," uvedl v pozápasovém komentáři Mourinho.

Když bezprostřední pozápasové emoce trochu opadly a Solskjaer byl tázán na to, co si myslí o Mourinhově vzkazu, zdálo se, že norský kouč svá předcházející prohlášení trochu mírní.

„Někdy se řeknou nějaká slova. Důležitá věc ale je, že jsme přátelé a kolegové. Před zápasem, během něj a po něm můžete mít spory, ale myslím, že my dva máme jeden k druhému absolutní respekt. Mám nějaká slova, která bych mohl vzít zpět," připustil kouč Manchesteru United.

Nicméně televizní experti v Británii dávali za pravdu spíše Solskjaerovi a spílali jak simulujícímu Korejci, tak rozhodčímu, který po zákroku na něj gól hostů neuznal.

„Nestačím se divit, opravdu. Jestli tohle byl faul, tak to bychom měli jít všichni domů," rozčiloval se například někdejší kapitán United a vyhlášený brousek Roy Keane v televizi Sky Sports.

„Tohle je bizarní. Válet se takhle po zemi je trapné. Ani to nemohl být faul. Sudí teď zpochybňují každé rozhodnutí. Tohle se mu (sudímu) nepovedlo," pokračoval Keane.

Manchester United si po výhře upevnil druhou příčku v tabulce za městským rivalem, zatímco Tottenham je sedmý a vidina pohárové Evropy se mu notně vzdaluje. Čeká ho ještě sice finále Ligového poháru, ale i tak se zdá být Mourinhova pozice v klubu dost nahnutá.

Jediný gól domácí nakonec dal i kritizovaný hříšník Son, jenž se při pozápasovém rozhovoru jen těžko bránil slzám.

„Je to pro mě velmi smutný den. Můj gól mě nijak nezajímá. Já jsem chtěl hlavně vyhrát obzvlášť po posledním zápasu s Newcastlem, kdy jsem nastoupil po zranění. Vedli jsme a pak z toho byla remíza, nevím, co mám víc říct. Je mi to líto a cítím se špatně," soukal ze sebe Korejec.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: