Hlavní obsah

Bouřku jsme zažili jen při přistání, odmítl Ranieriho nástupce spekulace o hráčské vzpouře

Leicester/Praha

Teď bude na něm, aby se ukázal. Trenéra Claudia Ranieriho thajský majitel Leicesteru po prohře v prvním osmifinále Ligy mistrů v Seville vyhodil, takže v dnešním večerním ligovém duelu s Liverpoolem povede mužstvo asistent Craig Shakespeare. Na něm bude, zda dodá příběhu Lišek shakespearovskou zápletku. „Jsem na tuto výzvu připraven,“ bez rozmyšlení pravil, když padl dotaz, zda je na novou roli nachystán.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Claudio Ranieri opouští LeicesterVideo: sntv

 
Článek

Pohádkový příběh Ranieriho a jeho Lišek skončil happy endem, který nemá s rozuzlením pohádek nic společného. Pětašedesátiletý italský kouč, který v loňské sezóně dovedl Leicester k mistrovskému titulu, i když vypsaný kurs 5000:1 považoval něco podobného za hotovou šílenost, se uzavřel za hradbu mlčení a od čtvrtečního večera nepromluvil.

„Já s ním mluvil. Naše vzájemné vztahy jsou v naprostém pořádku, stejně jako se mně zdál v pořádku Claudio. Byl trochu v šoku, jako ostatně my všichni, ale on je formát a ví, že takový už je fotbal. Proto i tón jeho hlasu byl v pořádku," prozrazoval Ranieriho asistent Craig Shakespeare obsah rozhovoru s bývalým šéfem.

„Nebyl to krátký a ani formální rozhovor. Poděkoval mi za podporu po celou dobu, co jsme spolu pracovali, vyměnili jsme si názory. Mnohé z věcí, které jsme si řekli, byly ovšem soukromého rázu, takže o nich nebudu mluvit."

Na veřejnosti sice proskočily informace, že právě vztah Ranieriho s Shakespearem nebyl zrovna idylický, ale bývalý asistent a teď hlavní trenér Lišek podobné spekulace rezolutně odmítl.

„Spekulace, spekulace a zase spekulace," rozohnil se. „Naše vztahy byly vždy v naprostém pořádku," trval na svém.

„Ani s hráči Claudio žádné problémy neměl. Natož aby snad došlo k nějaké hráčské vzpouře, o které se také mluvilo. A ani nevím nic o tom, že by se starší hráči vydali za majitelem a dožadovali se trenérova odvolání. Jedinou bouřku, které jsme s Ranieriem zažil, přinesl návrat ze Sevilly. To proto, že jsme přistávali ve větrné bouři," pokusil se dokonce o vtipkování třiapadesátiletý Shakespeare, který na předchozích štacích ve West Bromwichi, Hullu i nyní Leicesteru pracoval jen jako asistent.

V situaci, v níž Leicester převzal, dost otrlá nátura. „Můžeme diskutovat, zda rozhodnutí majitele bylo správní či nikoli, ale musíme ho respektovat. Hráči jsou velice frustrovaní, navíc nás postihla zranění, takže podle mého šlo o správný krok," hájil Shakespeare svého asijského chlebodárce. „Nic to nemění na maximální respektu, který budeme ke Claudiovi všichni chovat za to, čeho dosáhl."

Večer bude Shakespeare sedět na lavičce místo Ranieriho a v duelu s Liverpoolem zkusí zažehnat hrozící sestup. Vždyť Lišky figurují jediný bod nad pásmem sestupu.

„Jsem přesvědčen, že na to máme. Na Reds jsme připraveni a předvedeme to. První, co jsem hráčům řekl, bylo, že mám rád zápasy odehrané s nulou. A hned jsem přidal, že se musí zlepšit i ve hře dopředu. Vzali to za své," ujišťoval okolí i sám sebe Ranieriho nástupce.

Až večerní zápas s Liverpoolem ovšem ukáže, zda s novým trenérem dostane příběh Lišek další shakespearovskou zápletku.

Reklama

Související témata: