Hlavní obsah

Brankář cvalík dlabal na střídačce a je hvězdou! Hned může podepsat novou smlouvu

Londýn
Aktualizováno

Zahryzl se na lavičce náhradníků do chutného sousta a způsobil tím pořádný poprask. Stotřicetikilový brankář fotbalistů Suttonu (5. liga) si tak otevřel cestu k nové kariéře ochutnávače. Dost možná však Wayne Shaw nejdřív ze všeho zamíří k soudu. Na jeho exhibici s masovým koláčem totiž bylo možné sázet a cvalík může očekávat žalobu za podvod.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

S chutí se na lavičce Suttonu do pořádného sousta zahryzl - a jaký poprask tím brankář Wayne Shaw způsobil!

Článek
Fotogalerie

Stal se v posledních dnech ostře sledovanou hvězdou. Aby ne, když mimořádný zájem médií originálním způsobem ještě přiživil. Nenasytný brankář Wayne Shaw se během duelu FA Cupu svého Suttonu s Arsenalem (0:2) naplno zahryzl do masového koláče a všechny kamery běžely naplno.

Na první pohled dobrý vtípek však může mít nečekané následky. Shaw svým jednáním mohl porušit regule anglické fotbalové asociace. Proto se rozhodl tým opustit a na svou pozici hned v úterý rezignoval. Jedna sázková společnost uvedla, že vyplatila za ,,brankářův kousek" pětimístnou částku.

Asociace a sázková komise berou případ velmi vážně. Vedle rezignace tak může Shawa postihnout i pokuta v tisících liber. Oplácaný gólman popírá, že by na sebe vsadil on sám či jeho spoluhráči, mnozí jeho přátelé však tak zřejmě učinili.

Každé podezřelé chování hráčů či realizačního týmu vedoucí k možnému podvodu by sázková společnost měla ohlásit. V tom případě může fotbalová groteska skončit i vznesením obvinění.

Prokázal mimořádnou oddanost k pojídání koláčů

Stotřicetikilová nová hvězda však registruje i dobré zprávy. Podle deníku The Independent gólmana z páté ligy oslovila jistá maloobchodní síť, aby se stal členem jejich týmu ochutnávačů.

Zástupci řetězce ocenili zejména jeho dychtivý styl konzumace koláče. ,,Neustále se snažíme hledat nejlepší talenty, které by dokázaly ochutnávat naše koláče. Waynův výkon ukázal, že patří mezi nejlepší ochutnávače koláčů v zemi," pějí ódy na obtloustlého hrdinu.

„Jsme uneseni jeho oddaností k pojídání koláčů a chápeme, že dobrý koláč zahřeje v každé situaci. I během nejdůležitějšího večera ve vaší fotbalové kariéře," uvedl řetězec s notnou dávkou nadsázky. Shawovi nabízí smlouvu na jeden rok.

Nejslavnější jedlík anglického fotbalu tak má před sebou další pokračování hektických dnů. Možná ho čeká soud a pak i netušená nová kariéra. Hvězdou sociálních sítí je každopádně už nyní.

Reklama

Související témata: