Hlavní obsah

Bylo to zase jako na začátku sezóny, rozplýval se Klopp po první výhře Liverpoolu v novém roce

Liverpool/Praha

Konečně si zase mohl prožít své chvíle opojné euforie. Po půldruhém měsíci, během nichž jeho tým jen paběrkoval. Od Silvestra, kdy Liverpool porazil ve svém chrámu Manchester City, totiž Jürgen Klopp a jeho Reds na ligovou výhru čekali. Po pěti zápasech konečně přišla. Německý kouč slavil opojné vítězství nad Tottenhamem, figurujícím v tabulce Premier League na druhé příčce. „Bylo to jako na začátku sezóny,“ rozplýval se Klopp.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp si zase prožil chvíle euforie.

Článek

Dva údery senegalského snajpra v rozpětí dvou minut stačily, aby se Liverpool z letargie trvající půldruhého měsíce probral a připomněl, že boj o první čtyřku nevzdal. Sadio Mané, který v lednu Liverpoolu tolik scházel, neboť odjel reprezentovat Senegal na Africký pohár národů, se o to dvěma slepenými trefami postaral.

„Bylo těžké nás v prvním poločase bránit, protože do útoku se neustále zapojovalo čtyři až pět hráčů. A jejich výkony byly vynikající. Henderson, Wijnaldim, Firmino... Bože, nemyslím, že bych viděl od útočníka, který se střelecky neprosadil, lepší výkon. Bylo to skutečně jako na začátku sezóny," rozplýval se německý kouč ve službách Liverpoolu.

„Nevypořádali jsme se s tempem, které domácí udávali. A když začnete zápas tak, jak jsme ho začali my, a ke všemu neprokážete dostatek touhy hrát na vítězství, potom je obtížné takovému soupeři čelit," roztrpčeně kritizoval své svěřence trenér Tottenhamu Mauricio Pochettino.

„Nejsme ještě připraveni, abychom bojovali o titul," přiznával po zápase, v němž Kohouti po šnůře devíti utkání bez prohry poprvé padli.

„Jestliže Chelsea v neděli vyhraje nad Burnley a její náskok naroste na dvanáct bodů, bude velký problém ji dostihnout. Ale nejen pro nás, protože ztráta už bude obrovská," přiznal Pochettino, že vidina titulu se po prohře na Anfieldu rozplynula.

Klopp se při dotazu na titul jen usmál. "Co byste si mysleli, kdybych o něm mluvil? Že jsem blázen, nebo že jsem přehnaně ambiciózní? Teď myslím, jen na to, abychom získali co nejvíc bodů. Pak budeme počítat a uvidíme, co se stane, potvrdil, že do první čtyřky se chce mermomocí dostat, aby si s Liverpoolem zahrát v příští sezóně Ligu mistrů.

„Museli jsme zareagovat na předchozí výsledky a svedli jsme to perfektně. V první půli jsme předvedli výjimečný výkon v ofenzivě, ve druhé zase v obraně. Máme ale potenciál, abychom hráli ještě lépe, a v dalším zápase v Leicesteru budeme mít příležitost to dokázat," je přesvědčen Klopp, že jeho tým je zase zpátky a v dalších týdnech to bude potvrzovat.

Oproti konkurentům z výsluní tabulky má navíc jednu velkou výhodu - může se plně koncentrovat na ligu, protože ve všech pohárových soutěžích už skončil a na evropské scéně neúčinkuje.

Reklama