Hlavní obsah

Cavani přestoupí z Neapole do Chelsea, tvrdí v Itálii

Praha

Bitvu o jeho služby svedli dva fotbaloví giganti, v záloze je i další zájemce. O uruguayského útočníka Edinsona Cavaniho z italského klubu SSC Neapol se přetahovali bafuňáři londýnské Chelsea a madridského Realu. Italská média tvrdí, že bitvu vyhrála Chelsea, která má zaplatit 58 miliónů eur. V Anglii však dodávají, že nabídku last-minute ještě předloží také Manchester United.

Foto: Carlos Garcia, Reuters

Edison Cavani střílí hlavou vítězný gól Uruguaye v duelu s Venezuelou.

Článek

Hraje s Uruguayí na Poháru FIFA, takže přestupové spekulace komentovat nechce. „Jsem stále hráčem Neapole a opravdu nemám absolutně žádný zájem myslet na něco jiného. V současnosti se soustředím jedině na národní tým. Kdo by však nebyl vzrušený, kdyby věděl, že se o něj eminentně zajímají takové kluby, jako Chelsea a Real Madrid?" prohlásil 26letý kanonýr Edinson Cavani, jehož tým čeká ve středu semifinále proti Brazílii.

O jeho budoucnosti by však již mělo být jasno. Oficiální rozhlasová stanice neapolského klubu Radio Marte ohlásila, že velmi důvěryhodný zdroj z prostředí SSC potvrdil dohodu mezi kluby s Chelsea, která zaplatí za uruguayského reprezentanta 58 miliónů eur. S odchodem Cavaniho údajně souhlasil i nový kouč Rafael Benítez, který do Neapole zamířil po sezóně právě z Chelsea...

Překvapí všechny Manchester United?

Italský klub prý informaci potvrdí až ve chvíli, kdy najde adekvátní náhradu za odcházejícího kanonýra. Cavani dal během tří sezón v Neapoli 102 gólů v 124 utkáních a v novém působišti by měl brát 8,5 miliónu eur za sezónu, plus ještě podíl z finančních prostředků, které Chelsea dostane za spojení Uruguaycova jména s klubovou značkou.

„Pokud Edinson odejde, na nákup nového střelce použijeme peníze z jeho prodeje," avizoval Aurelio De Laurentiis, prezident SSC Neapol.

Kromě Realu Madrid se o Cavaniho zajímal také Manchester City. Anglické zdroje pak tvrdí, že do hry možná na poslední chvíli vstoupí Manchester United. Mistr Premier League prý hodlá Neapoli předložit exkluzivní nabídku last-minute...

Výstupní klauzule, kterou má Cavani zakotvenou ve smlouvě, je stanovena na 54 miliónů liber.

Reklama

Související témata: