Hlavní obsah

Čech bavil fanoušky v Singapuru. Ale jeho debut se odsouvá

Singapur
Aktualizováno

Fotbalisté londýnského Arsenalu vyrazili na předsezónní turné do Singapuru a tamní fanoušci mohli jako první na světě vidět v akci novou tvář Kanonýrů Petra Čecha. I když borce v červeném čeká ve středu odpoledne první přípravný zápas, třiatřicetiletý gólman už během krátkého tréninku předvedl své nesporné kvality. Dvěma reflexivními zákroky zmařil šance svých nových spoluhráčů. Čechův debut se však prozatím odsouvá.

Čechovy parádní zákroky.

 
Článek

Petr Čech trénoval s novými spoluhráči z Arsenalu.

Po několika dnech v novém prostředí panuje u české reprezentační jedničky spokojenost. „Jsem rád, že v novém klubu můžu být hned od začátku přípravy. Takhle bude dost času poznat nové prostředí i spoluhráče. Zatím jsem se vším spokojený. Poznal jsem i lidi, kteří se pohybují kolem týmu. Všechno je v pohodě," prozradil Čech na svých webových stránkách.

V malém městském státu při jižní výspě Malajského poloostrova Gunners sehrají dva přípravné duely. A vypadá to, že tamní prostředí Čechovi svědčí. „V Singapuru jsem ještě nikdy nebyl, tak se těším. I na to, že si za Arsenal zachytám první zápas. Nejdřív hrajeme ve středu s výběrem Singapuru a pak nás čeká utkání buď se Stoke, nebo Evertonem," dodal Čech.

Na svůj premiérový start v dresu Kanonýrů si však musí pár dní počkat. V sestavě proti singapurské jedenáctce dostal mezi tyčemi šanci talentovaný Argentinec Damián Emiliano Martínez, záda mu bude krýt Wojciech Szczesny.

Arsenal není na turné po jihovýchodní Asii zcela kompletní. Kromě zraněného Tomáše Rosického, který bude mimo hru asi pět týdnů, stále chybí i chilský útočník Alexis Sánchez. Ten zůstal po triumfu na domácím šampionátu Copa América na dovolené a ke Kanonýrům se připojí až 3. srpna.

Hráče londýnského klubu čeká poslední červencový víkend na vlastním stadiónu Emirates Cup, kde se kromě Gunners představí ještě Lyon, Wolfsburg a Villarreal. Nový ročník Premier League začne pro Arsenal v neděli 9. srpna, kdy doma přivítá West Ham United. Již o týden dříve se ve Wembley utká s Chelsea o anglický fotbalový Superpohár (The Football Association Community Shield).

Reklama

Související témata: