Hlavní obsah

Čech musel čelit divočině, hitparádu tak ovládl akrobatický Polák

Londýn

Hodně toho pochytal, dostat se do hitparády z přestřelky s konečným výsledkem 3:3 však bylo hodně těžké. Petr Čech v přehledu pěti nejlepších zákroků 21. kola anglické Premier League chybí, vítězem je polský gólman Artur Boruc. Mnohem více však brankáře české reprezentace mrzí, že fotbalisté Arsenalu nakonec v Liverpoolu ztratili body a vedou tabulku zase už jen o skóre před Leicesterem.

Foto: Sport.cz s použitím ČTK/AP

Video již není dostupné

Článek

Odporné počasí, ale skvělý fotbal. Kanonýři měli na dosah zlaté tři body, jenže liverpoolský Allen nakonec v 90. minutě stanovil konečnou remízu 3:3...

„Zápas vynikající úrovně. Padlo šest gólů a všem se musel líbit. Pro nás se utkání moc dobře nevyvíjelo, protože jsme dvakrát prohrávali, ale pokaždé jsme se dokázali vrátit do zápasu. Nakonec jsme skóre dokázali i otočit. Je škoda, že jsme vedení neudrželi a nezískali tři body, které by byly velmi cenné," líčí Petr Čech na svém webu.

Čechíno svůj tým několikrát podržel a za inkasované góly nemohl. Přednost v hitparádě však dostali jiní. Bronzový Heurelho Gomes za zákrok pohotově vytrčenou rukavicí, stříbrný Tim Howard za zázračný skok, díky němuž lapil gólového koníčka v provedení Tourého.

Především však vítězný Artur Boruc z Bournemouthu. Vlastní spoluhráč mu srazil střílený centr do protipohybu a směrem do branky, polský gólman však prokázal mimořádnou duchapřítomnost a akrobatickým zákrokem jistému gólu zabránil.

Reklama

Související témata: