Hlavní obsah

Čech nejlepším gólmanem Premier League. Na top tým nedosáhli hráči Chelsea a United

Londýn

Nové angažmá v Arsenalu sice začal hrubými chybami, od té doby ale Petr Čech v brance Kanonýrů září. Není jen hvězdou svého klubu, ale i celé soutěže. Dostal se i do ideální jedenáctky dosavadního průběhu Premier League podle indexu EA SPORTS sledující individuální statistiky hráčů.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čechnejlepším brankářem Premier League.

Článek

Čech v indexu nasbíral v úvodních patnácti kolech 190 bodů, druhý Kasper Schmeichel má o tři body méně. Ironií osudu loni ve stejnou dobu patřil po patnácti zápasech do nejlepší jedenáctky tehdejší Čechův konkurent v brance Chelsea Thibaut Courtois, jenž měl na svém kontě 180 bodů.

Nejlepší jedenáctka Premier League po 15 kolech podle EA Sports Player Performance Index
Čech (Arsenal) - Walker (Tottenham), Dann (Crystal Palace), Alderweireld (Tottenham), Kolarov (Man. City) - Özil (Arsenal), Barkley (Everton), Payet (West Ham), Mahríz (Leicester) - Vardy (Leicester), Lukaku (Everton)

Bez českého gólmana se ale tým ze Stamfod Bridge propadá hluboko ke dnu tabulky, má jen dvoubodový náskok na sestupové pozice. Trápící se tým trenéra Mourinha má mizerné výsledky i výkony, což se pochopitelně odráží i v individuálních statistikách.

Do ideální jedenáctky podle indexu EA SPORTS se nevešel ani jeden hráč Chelsea, zatímco před rokem v něm vedle Courtoise figurovali ještě John Terry, Gary Cahill, Cesc Fábregas, Eden Hazard a Diego Costa.

Do letošní jedenáctky se však nevešli ani hráči v tabulce čtvrtého Manchesteru United či osmého Liverpoolu. Po dvou zástupcích má naopak Arsenal, Tottenham a také vedoucí Leicester díky ofenzivní dvojici Vardy, Mahríz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články