Hlavní obsah

Čechův Arsenal remizoval se Sunderlandem, Lišky deklasovaly Labutě a navýšily náskok

Sunderland
Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu pouze remizovali ve 35. kole anglické Premier League na hřišti Sunderlandu 0:0 a nevyužili šanci se posunout zpět na třetí místo. Zůstávají tak o skóre za Manchesterem City a okupují poslední přímou vstupenku do příštího ročníku Ligy mistrů. Leicester si i bez vykartovaného Jamie Vardyho bez potíží poradil se Swansea a zvítězil jednoznačně 4:0. O dvě branky domácích se postaral náhradník za anglického snajpra Leonardo Ulloa. Svěřenci kouče Ranieriho mají jistotu, že neskončí hůře než druzí.

Foto: Lee Smith, Reuters

Brankář Sunderlandu Vito Mannone brilantním zákrokem zabraňuje gólu po střele Sáncheze

Článek
Fotogalerie

Kanonýři dominovali prvnímu poločasu, jenže možností ke vstřelení gólu měli poskrovnu. Ve čtvrté minutě se dostal do zakončení Iwobi, ale minul. Po čtvrt hodině zahrozili i domácí, ovšem Čech zasahovat nemusel. Koscielny o několik minut později zfauloval Defoea a Van Aanholt z následného přímého kopu trefil spojnici brankové konstrukce Čechovy branky. Po půl hodině nafilmoval pád před pokutovým územím Elneny. Místo žluté karty pro hostujícího hráče však rozhodčí Dean odpískal standardku ve prospěch londýnského celku. Gól však Sánchézovi sebral skvělým zákrokem Mannone.

Po změně stran se hra vyrovnala. V první půli se Černé kočky jen bránily, v tom druhém měly dokonce více příležitostí. Pět minut po hvizdu se prodral do pokutového území útočník Defoe, ovšem Petr Čech pohotovým zákrokem nepustil domácí do vedení. V závěru měl velkou možnost Sánchez, ale domácí gólman Mannone skvěle zakročil a udržel bezbrankový stav. Londýňané uhráli nerozhodný výsledek potřetí z posledních čtyř zápasů. Naopak domácí se díky dělbě bodů vymanili ze sestupových pozic a o skóre se vyšvihli před sedmnáctý Norwich.

Leicester vítězí i bez Vardyho

Lišky diktovaly od začátku tempo hry a v 10. minutě otevřel skóre snajpr Rijád Mahrez. Aktivní Alžířan se ve 26. minutě prokličkoval až do pokutového území, hosté se štěstím odvrátili na roh. O chvíli později dostal přesný pas Okazaki, ale ve vápně jeho pokus pozorná obrana zblokovala. Nápor domácích přetavil v druhou branku Leonardo Ulloa, který si naskočil na dlouhý centr Drinkwatera a hlavou uklidil za záda gólmana Fabianského. V závěru poločasu vyzkoušel Schmeichelovu pozornost Sigurdsson, jenže na dánského brankáře nevyzrál.

Po přestávce se obraz hry příliš nezměnil. V šedesáté minutě pláchnul hostům na polovině hřiště Schlupp, který šel sám na Fabianského. Nadvakrát propasoval balón na zadní tyč, kam doklouzal Argentinec Ulloa a zvýšil na 3:0. Hráči Leicesteru se vezli na vlně euforie a nadále dobývali obranu Labutí, která ze všech sil odolávala dalším ofenzivním výpadům. Čtvrtý gól mohl v 80. minutě přidat velšský záložník King, ovšem Fabianski předvledl skvělý postřeh. O pět minut později dal však na konečných 4:0 Marc Albrighton a postaral se o nejvyšší výhru domácích v sezóně. Lišky tak na domácím stadiónu neprohrály již 14 utkání a před Tottenhamem, který má však zápas k dobru, vedou o osm bodů.

Anglická fotbalová liga - 35. kolo:
Sunderland - Arsenal 0:0
Leicester - Swansea 4:0 (30. a 60. Ulloa, 10. Mahrez, 85. Albrighton).

Reklama

Související témata: