Hlavní obsah

Čechův náhradník zazářil. Ospina největší hvězdou brankářské hitparády

Londýn

Kouč Wenger nemluvil do větru, když tvrdil, že o výkon Čechova náhradníka nemá v derby strach. A David Ospina ho skutečně nezklamal. Kolumbijský gólman vévodí přehledu nejlepších zákroků brankářů 29. kola anglické Premier League, obsadil první i čtvrté místo. Fotbalistům Arsenalu to však stejně výhru nepřineslo, na Tottenhamu remizovali 2:2 a první Leicester se jim zase vzdálil.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Petr Čech se přibližně na měsíc zranil, teď je to na Kolumbijcovi. A David Ospina skočil po svojí šanci se vší vervou. Třeba zákrokem proti první velké šanci utkání. Lamela z malého vápna pohotově tečoval míč na branku, jenže gólman parádně zasáhl.

Tento zákrok ho pasoval na čtvrté místo přehledu. Jenže tím se Čechův náhradník teprve rozehřál. Největší libůstku předvedl v 57. minutě. Po rohovém kopu se míč odrazil ke Kaneovi, který zblízka tvrdě vypálil a Ospina zastavil míč na brankové čáře. Video systém potvrdil, že balón jen o milimetry nepřešel celým objemem čáru.

„Ospina byl jedním z nejlepších hráčů na hřišti," složil gólmanovi poklonu Mauricio Pochettino, trenér Tottenhamu. „Byli jsme lepší než Arsenal, ale na výhru jsme nedosáhli," dodával zklamaně.

Hlavně kvůli Ospinovi, který si připsal celkem devět úspěšných zákroků. Tolik jich již sedm let žádný brankář Kanonýrů v jednom ligovém utkání neměl.

Který zákrok se vám líbil nejvíce z 29. kola Premier League?
John Ruddy (Norwich)
4,9 %
David Ospina (Arsenal - proti teči Lamely)
71,4 %
Thibaut Courtois (Chelsea)
4,7 %
Vito Mannone (Sunderland)
14,3 %
David Ospina (Arsenal - proti šanci Kanea)
4,7 %
Celkem hlasovalo 2324 čtenářů.

Reklama

Související témata: