Hlavní obsah

Chceš dárek na celý život? Stačí překazit oslavy City. Bylo by to krásné, zasnil se Coufal

Dříve fandili Tomáši Rosickému, v neděli od 17:00 budou držet palce Tomáši Součkovi a Vladimíru Coufalovi. Příznivci Arsenalu mají na českou dvojici fotbalistů West Hamu jedinou prosbu: „Zastavte Manchester City!“ Kladiváři v posledním kole hrají právě na hřišti lídra tabulky a potřebují jej obrat o body, aby měl Arsenal šanci vybojovat titul. „Bylo by krásné to rozhodnout,“ zasnil se Coufal v rozhovoru pro Sky Sports. Pokud se mu to povede, dočká se odměny.

Foto: John Sibley, Reuters

Obránce West Hamu Vladimír Coufal (vlevo) se pokouší odcentrovat v utkání proti Lutonu.

Článek

Vždyť to znáte. Zadarmo by přece nehrabalo ani kuře.

West Ham už se stoprocentní jistotou skončí devátý. Někteří fandové Arsenalu se tak bojí, že v souboji se City budou Kladiváři postrádat motivaci. U Coufala to ale nehrozí.

„Dostal jsem nabídku, že pokud jim sebereme body, mám nárok na kávu zdarma. Do konce života,“ smál se český bek. Majitel kavárny v blízkosti jeho bydliště je totiž vášnivým příznivcem Arsenalu. Ačkoliv ne jediným v okolí jednatřicetiletého obránce.

„Znám jich hodně. Dost mi jich i psalo na sociálních sítích. Dostávám třeba zprávy, že se určitě konečně dočkám prvního gólu v Premier League,“ líčil Coufal.

Pokud by West Ham na hřišti City bodoval, mohl by tím pomoci k trofeji i bývalému parťákovi Declanu Riceovi, který v létě zmizel do Arsenalu. Touha šokovat favorita na jeho vlastním hřišti by tak neměla chybět ani dalším hráčům.

„Moc se na to těším. Není nic lepšího, než mít možnost rozhodnout o vítězi ligy. My se jím sice stát nemůžeme, ale máme šanci to celé rozseknout. Pokud bychom to City překazili, byl by to krásný příběh,“ vyprávěl Coufal.

Navíc půjde o poslední utkání trenéra Davida Moyese ve funkci. Skotský kouč si Coufala oblíbil, hned po příchodu ze Slavie z něj udělal stálého člena základní sestavy. I proto by si zasloužil vítězné loučení. „Hodně jsme toho spolu zažili, vytvořili si mnoho krásných vzpomínek. Ty mi zůstanou v paměti napořád,“ pravil Coufal.

Poctivý krajní obránce ve West Hamu působí od října 2020, odkroutil si již 154 utkání. A není vyloučeno, že to proti City bude poslední. Tahanice okolo prodloužení smlouvy zatím nedospěly do zdárného konce. Ač klub uplatnil opci a pojistil si Coufala do léta 2025, český bek by rád kontrakt, který by výší odpovídal jeho přínosu pro mužstvo.

„Mojí prioritou je zůstat ve West Hamu. Miluju místní fanoušky, lidi, prostě celý klub. I rodina si tu zvykla, poznali jsme tu dobré přátele. Proto bych nerad odcházel,“ řekl Coufal.

Než tuhle záležitost vyřeší, bude mít možnost zašlapat do země sny City o čtvrtém titulu v řadě. A ještě k tomu získat doživotní příděl kávy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.