Hlavní obsah

Chelsea - Arsenal 2:0Chelsea v londýnském derby porazila oslabený Arsenal

Fotbalisté Chelsea se v 6. kole Premier League dočkali druhého ligového vítězství. Blues v sobotním šlágru porazili Arsenal s Petrem Čechem 2:0, Kanonýři přitom dohrávali bez vyloučených Gabriela, který šel ze hřiště po kontroverzním sporu s Diegem Costou, a Santiho Cazorly. Do střelecké listiny se v 53. minutě zapsal jako první hlavičkující Zouma, v nastaveném čase pak jeden z obránců Arsenalu nešťastně tečoval střelu Hazarda.

Článek

Ostře sledovaný duel ovlivnil rozhodčí Mike Dean. Ten na konci první půle ukázal červenou kartu Gabrielovi, který se pošťuchoval s Diegem Costou. Útočník Chelsea už předtím sáhl rukou do obličeje zadákovi Gunners Koscielnymu a měl být rovněž vyloučen.

Oslabený Arsenal v 53. minutě poprvé kapituloval. Fábregas ze standardní situace posadil míč na hlavu Zoumy a ten poprvé překonal Čecha. Hosté navíc v 79. minutě přišli i o Cazorlu, který fauloval Fábregase a viděl druhou žlutou kartu. Chelsea měla v závěru zápasu tlak, který v nastavení vygradoval v druhý gól Blues. Střela Rémyho se ještě neujala, odražený míč se však dostal k Hazardovi, jenž s přispěním Chamberse podruhé v zápase překonal Čecha.

Chelsea se po výhře dostala do klidnějšího středu tabulky, naopak pro Gunners je porážka 0:2 druhou v lize a po prohře v Lize Mistrů v Záhřebu rovněž druhou ztrátou za sebou.

Premier League, 6. kolo:
Chelsea - Arsenal 2:0 (53. Zouma, 90.+1. Hazard).

Reklama

Související témata: