Hlavní obsah

Cuadrada lanaří velkokluby. Po hvězdném Kolumbijci touží Rudí ďáblové i Barcelona

Manchester

Jeden z objevů nedávno skončeného světového šampionátu v Brazílii Juan Cuadrado by mohl brzy změnit dres. Kolem hvězdného Kolumbijce, který aktuálně hájí barvy Fiorentiny, krouží fotbaloví giganti Manchester United a Barcelona. Podle britského listu Daily Mail jsou Rudí ďáblové ochotni vysázet toskánskému klubu za přestup 30 miliónů liber (přibližně jednu miliardu korun).

Foto: Ricardo Moraes, Reuters

Kolumbijský záložník Juan Cuadrado (vpravo) v utkání s Uruguayí.

Článek

Vlastník Fiorentiny Diego Della Valle se ještě před šampionátem v Brazílii nechal slyšet, že chce šestadvacetiletého křídelníka v kádru udržet. Jenže po vydařeném turnaji je po Cuadradovi velká poptávka.

Fiorentina jej během mistrovství definitivně vykoupila z Udine, Fialky se domluvily na odkupu druhé poloviny práv (asi 11 miliónů eur) a teď mohou s klidem vyjednávat s novými zájemci, kteří jsou připraveni za šikovného záložníka zaplatit hodně tučnou sumu.

Rudí ďáblové chtějí pod vedením Louise van Gaala zapomenout na zpackanou sezónu a výrazně obměňují mužstvo. Na Old Trafford už zamířil z Bilbaa třeba Ander Herrera, tím ale posilování kádru nekončí. United si vyhlédli také chilského středopolaře Vidala a právě Cuadrada, po kterém však pošilhává i Barcelona.

Pro tým z Nou Campu by byla všestrannost kolumbijského křídelníka přínosem. Katalánský klub má navíc výhodu v tom, že na rozdíl od United bude hrát letos Ligu mistrů.

Reklama