Hlavní obsah

Dalglish s Liverpoolem i podruhé prohrál, jeho kouzlo zatím nepůsobí

Po úvodní Torresově trefě tančil kolem lavičky jako teenager, po naplnění devadesáti minut ovšem Kenny Dalglish opouštěl Bloomfield Road zase zklamaný. Jeho Liverpool znovu prohrál. O víkendu podlehl v FA Cupu Manchesteru United, teď pro změnu nechal ligové body na půdě Blackpoolu. „Jsem samozřejmě zklamaný, ale věděl jsem do čeho jdu,“ přiznávala liverpoolská legenda, která v sobotu vystřídala na trenérské lavičce Roye Hodgsona.

Foto: Russell Cheyne , Reuters

Kenny Dalglish se na lavičce Liverpoolu nedočkal výhry ani v Blackpoolu.

Článek

Zázračné probuzení Liverpoolu se nekoná ani pod Dalglishem. Po prohře v Blackpoolu 1:2 figuruje soupeř pražské Sparty v Evropské lize na 13. místě Premier League s pouhými 23 body. Přitom na Bloomfield Road se pro Dalglishovy svěřence vyvíjel zápas velice dobře. Torres vstřelil už ve 3. minutě gól a i když domácí Fletcher už po devíti minutách vyrovnal, mohl si Liverpool stále dělat naději na bodový import. Až trefa Campbella v 69. min. tuhle iluzi pohřbila.

Polehčující okolnosti kouč viděl

„Každý tým potřebuje trochu štěstí a my ho zatím nemáme. Mluví ale pro nás polehčující okolnosti – v neděli jsme hráli na Manchesteru hodinu jen v deseti a většina z hráčů absolvovala ve středu další zápas. Samozřejmě že se to na nich muselo projevit, ale jejich zájmem a přístupem jsem byl potěšen,“ vysvětlovala skotská legenda na lavičce Liverpoolu další prohru.

I Dalglish si zřejmě představoval, že jeho kouzlo zabere na Reds okamžitě, jenže teď poznává, jak moc práce ho čeká. „Samozřejmě že jsem velice zklamaný, ale na druhou stranu jsem byl realistou. Trenér málokdy získá práci tam, kde nejsou problémy a kde se tvrdě pracuje. A na nás čeká hodně tvrdé práce. Ale já přišel proto, abych svému klubu pomohl,“ tvrdí Dalglish, který s Liverpoolem získal v minulosti šest titulů jako hráč a tři jako trenér.

Deset let podle Dalglishe nehraje roli

Proto mu nejsou po chuti připomínky, že od jeho posledního trenérského angažmá uběhlo už deset let, během nichž stál mimo fotbal. To by se podle jeho kritiků mohlo na trenérském působení i výsledcích Liverpoolu negativně projevit.

„V tom problém není a nebude. Deset let jsem fotbalem žil, sledoval ho a byl do něho zapojen. I když jen jako divák. A navíc by bylo ode mně neuctivé nabízenou práci odmítnout, když se Liverpool v problémech,“ reagoval Dalglish, jehož poslední trenérské intermezzo je spojeno se Celticem Glasgow, kde před deseti lety na pár měsíců střídal Johna Bernese.

Teď přijal angažmá do konce sezóny, ale hned se nechal slyšet, že by klidně pokračoval dál. „Pokud se najde někdo lepší, nebudu mít bez ohledu na dosažené výsledky sebemenší problém odejít. Když se nenajde, rád zůstanu,“ pravil nový kouč Liverpoolu a prozradil, že se má do konce týdne sejít s majitelem klubu Johnem Henrym a šéfem Tomi Wernerem, aby jednali, jak mužstvo posílit a kolik peněz mu uvolní.

Reklama

Související témata: