Hlavní obsah

Dalglish údajně jednal s vedením Liverpoolu o penězích na posily

Nový trenér fotbalistů Liverpoolu Kenny Dalglish měl v pátek podle britského tisku jednání s vedením klubu o tom, kolik peněz dostane na případné lednové posily. Posílit je prý třeba především na postu levého beka a v útoku. Proto Liverpool již zahájil jednání o přestupech. Nejblíže je údajně příchod španělského útočníka Álvara Negreda ze Sevilly, který by měl vytvořit útočné duo s krajanem Fernandem Torresem.

Foto: Russell Cheyne , Reuters

Trenér Liverpoolu Kenny Dalglish.

Článek

Liverpool, který je soupeřem Sparty ve vyřazovací fázi Evropské ligy, podle britských i španělských médií již jedná se Sevillou, která chce za pětadvacetiletého Negreda údajně 20 miliónů eur. To však Dalglish nepotvrdil.

"Nevím, jestli někoho přivedeme. Žádat o peníze mohu, ale záleží, kolik mi majitelé mohou dát. Pokud tu bude možnost někoho přivést, tak ho přivedu, ale v současnosti jsem ještě o žádného hráče nepožádal," citovala Dalglishe britská média.

Negredo je odchovancem Realu Madrid, kde se však v prvním týmu neprosadil. V průměrné Almeríi dal za dvě sezony 32 branek, za Sevillu pak v 53 ligových zápasech zaznamenal 16 gólů, většinou však nastupoval jako náhradník. Na kontě má i čtyři starty a dva góly za španělskou reprezentaci.

Dalšími vytypovanými posilami do útoku jsou Nizozemec Ricky van Wolfswinkel z Utrechtu, proti kterému hrál Liverpool v Evropské lize, a Uruguayec Luis Suárez z Ajaxu Amsterodam. Ten však dává přednost angažmá v Tottenhamu. Mluví se také o možném příchodu Mirka Vučiniče z AS Řím. Černohorec by však Itálii opustil až v létě.

Dalglish by však ve svém týmu rád viděl také portugalského levého beka Fábia Coentraa z Benfiky Lisabon nebo obránce Ryana Shawcrosse ze Stoke. Chtěl by tak vyřešit nepřesvědčivé výkony Paula Koncheskyho, kterého si do Liverpoolu přivedl v létě z Fulhamu Dalglishův předchůdce Roy Hodgson.

O Coentraa, který je považován za jednoho z nejlepších levých beků v Evropě, se však výrazně zajímají i ostatní přední anglické velkokluby v čele s Chelsea.

V souvislosti s Liverpoolem se rovněž spekuluje o tom, že by se měl zapojit do boje o velký talent Alexe Chamberlaina ze Southamptonu.

Reklama

Související témata: