Hlavní obsah

Další česká hvězdička bude hrát Premier League! Získal ji Brighton

Londýn
Aktualizováno

Hotovo! Talentovaný český obránce Aleš Matějů posílí nováčka anglické fotbalové Premier League - tým Brighton & Hove Albion. V klubu, kde již působí jeho krajan Jiří Skalák, podepsal smlouvu na tři roky. Plzeň má podle informací britských médií za jednadvacetiletého krajního beka dostat 2,5 miliónu eur (asi 65 miliónů korun).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pzeňský obránce Aleš Matějů (vpravo) míří do Premier League.

Článek

Matějů je odchovancem Příbrami, v létě 2015 přestoupil do Plzně, kde s Viktorií slavil mistrovský titul. „Aleš má na svůj věk dobré zkušenosti nejen s českou nejvyšší soutěží, ale zahrál si Evropskou ligu i kvalifikační fázi Ligy mistrů," pochvaloval si manažer Brightonu Chris Hughton na klubových stránkách.

„Jsme rádi, že jsme takového hráče získali a věříme, že je to pro obě strany dobrý krok. Teď se zapojí se do tréninku a my budeme sledovat jeho pokroky. Uvidíme, zda zůstane u nás. Jednou z možností je také varianta, že bychom jej uvolnili na hostování, aby pravidelně hrál," dodal Hughton.

Matějů už určitou zkušenost z působení v cizině má, když byl během sezóny 2013/14 na hostování v nizozemském PSV Eindhoven, kde hrál za tým do 19 let. Hrál i za české mládežnické reprezentační výběry. V létě odcestoval s národním týmem do 21 let do Polska na mistrovství Evropy, nicméně kvůli zranění musel výpravu předčasně opustit.

„Je to anglická nejvyšší soutěž, to se nedá odmítnout. Plzeň mi za ty dva roky přirostla k srdci, bude se těžko opouštět, ale je to pro mě nová motivace a výzva," uvedl hráč na klubových stránkách Viktorie.

„Před Alešem nyní stojí velká výzva. Premier League je velmi náročná soutěž se spoustou nadstandardních fotbalistů. My mu budeme moc držet palce, aby se v kádru Brightonu prosadil a udělal si v lize dobré jméno. Zároveň bychom mu chtěli za vše, co pro Viktorku odvedl, poděkovat," poznamenal generální manažer Adolf Šádek.

Reklama

Související témata: