Hlavní obsah

Další pocta pro Čecha. Wenger ho přirovnal k brankářské legendě Manchesteru United

Londýn

Ve středu sice na hřišti Bayernu Mnichov lovil míč pětkrát ze sítě, před nedělním londýnským derby proti Tottenhamu ale pějí na brankáře Petra Čecha další chválu. Manažer Kanonýrů Arséne Wenger českou jedničku označil za jednoho z nejlepších gólmanů, kteří kdy působili v anglické lize, a zároveň naznačil, že Čech má před sebou ještě dlouhé roky na výsluní. Podobně, jako tomu bylo v případě ikony Rudých ďáblů Edwina van der Sara.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech v akci během utkání Ligy mistrů na hřišti Bayernu Mnichov.

Článek
Fotogalerie

Petr Čech udržel ve třech z posledních čtyř ligových zápasů čisté konto, soupeřovi střelci ho nepřekonali už v osmi utkáních letošní sezóny. Chybí mu jediná nula, aby vyrovnal rekord (169 zápasů bez obdrženého gólu) Davida Jamese.

„Petr je obdařený supertalentem. Je naprosto oddaný své práci a rozhodně patří k nejlepším brankářům, které jsem kdy na ostrovech viděl," řekl na webových stránkách Arsenalu kouč Arséne Wenger.

V Mnichově si především defenziva Kanonýrů vybrala několik slabších chvil a nebýt Čecha, byla historická prohra Gunners v Champions League (1:5) ještě výraznější. Třiatřicetiletý brankář se stal nejvýraznější letošní posilou klubu a francouzský manažer si jeho letní nákup nemůže vynachválit.

„Jeho výkony, to není žádná náhoda. Petr je prostě třída, konzistence a kvalita. Znám ho sice jen pár měsíců, ale jsem velmi překvapen. Všechno analyzuje," mnul si Wenger ruce. Podle zkušeného trenéra má Čech před sebou ještě roky zářivé kariéry.

„Působí na pozici, kde věk nehraje zase tak důležitou roli. Podle mě může do 37, nebo 38 let chytat na vrcholové úrovni. Někteří stáli v brance ještě déle. Jako Edwin van der Sar - bylo mu 40 a pořád patřil ke špičce," dodal Wenger před nedělním severolondýnským derby proti Kohoutům, které odehraje Arsenal na domácím stadiónu Emirates.

Vychytá Petr Čech nulu i ve víkendovém derby Arsenalu proti Spurs?
Ano
78,1 %
Ne
21,9 %
Celkem hlasovalo 9597 čtenářů.

Reklama

Související témata: