Hlavní obsah

Další skandál v Premier League! Fanoušek ostře urážel hvězdu Aston Villy

Londýn/Praha

Po několika aférách s rasistickým urážením hráčů anglické fotbalové ligy musí Premier League řešit další skandál. Tentokrát Chelsea vyšetřuje incident ze sobotního zápasu s Aston Villou (3:0), kdy jeden z fanoušků Blues urážel skotského záložníka soupeře Johna McGinna. Celá aféra je zachycena na videu, které teď koluje po sociálních sítích.

Foto: Ian Walton, ČTK/AP

Kai Havertz z Chelsea (vlevo) v souboji o míč se skotským záložníkem Aston Villy Johnem McGinnem

Článek

Londýnský klub požádal o pomoc při identifikaci údajného viníka ze sobotního zápasu, který používal urážlivé výrazy sektářské povahy vůči záložníkovi Aston Villy McGinnovi, který se chystal na rozehrávku rohového kopu.

Incident se odehrál během první půle u rohového praporku u příznivců Blues na Stamford Bridge. Na videu je slyšet, jak jeden z fanoušků křičí „Ty zas*anej feniánskej bastarde. McGinne ty špinavý hajzle. Jdi do pr*ele." Feniáni byla irská revoluční organizace založená irskými emigranty ve Spojených státech, která chtěla svrhnout britskou nadvládu v Irsku.

Šestadvacetiletý záložník je příznivcem skotského klubu Celtic Glasgow, jehož fanoušci byli v minulosti vyšetřováni UEFA za skandování ve prospěch Irské republikánské armády. Rozzuřený fanoušek, který se pustil do McGinna křičel i „My jsme lid," což je jedno z hlavních hesel největších rivalů Celticu, Rangers.

Celou záležitost vyšetřuje vedení Chelsea, které se snaží identifikovat hříšníka, aby jej mohlo potrestat. Aston Villa je za to klubu vděčná. "Aston Villa je vděčná našim přátelům z FC Chelsea za jejich rychlé a rozhodné jednání, kterým odsoudili fanatismus namířený proti Johnu McGinnovi na Stamford Bridge a zahájili vyšetřování s cílem identifikovat viníka," uvádí se v prohlášení klubu z Midlands.

Reklama

Související témata: