Hlavní obsah

Dědci z Manchesteru uchvátili Sira Fergusona

PRAHA

Dohromady jim je jednasedmdesát, pondělní večer byl ale jejich. Veteráni Paul Scholes a Ryan Giggs byli ústředními postavami jednoznačného vítězství Manchesteru United nad nováčkem z Newcastlu a jejich výkon v dohrávce prvního kola Premier League zcela uchvátil kouče Alexe Fergusona. „Tihle dva mají zvláštní dar,“ rozplýval se trenér United nad výkonem svých ikon.

Článek

Pětatřicetiletý Scholes připravil dvě ze tří branek Rudých ďáblů a jasně si řekl o ocenění pro nejlepšího muže zápasu. K jedné z branek navíc pomohl i svému parťákovi Ryanu Giggsovi, který tak dokázal skórovat i v jednadvacáté sezóně v dresu United.

„Tihle dva jsou hráči se zvláštním darem, kteří umějí fanatsticky pozvednout hru. Kéž bychom měli takové i v budoucnu,“ nešetřil chválou Ferguson.

Šestatřicetiletý Giggs obléká dres Manchesteru od roku 1990 a Ferguson nemohl jeho šňůru nechat bez povšimnutí. „Je to úžasné. A teď jej můžu nechat odpočívat,“ pravil kouč United v dobrém rozmaru. O rok mladší Scholes naskočil poprvé do sestavy Manchesteru v roce 1994 a stejně jako Giggs nikdy nezměnil dres. „Pořád má obrovskou chuť do hry. Jeho vidění, přihrávky... Fantazie,“ tetelil se Ferguson.

Reklama

Související témata: