Hlavní obsah

Digi CZ získala práva na anglickou i španělskou ligu, naděje si dělá také O2 TV

Praha

Pouze zákazníci Digi CZ mají v současnosti jistotu, že budou mít šanci sledovat obě nejprestižnější fotbalové ligové soutěže. Satelitní televizní operátor získal exkluzivní práva na vysílání anglické Premier League na další tři sezóny, v případě španělské La Ligy pak pro současný ročník i dva následující. Španělskou ligu přitom na podzim nikdo pro české diváky nevysílal.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Anglická Premier League je exkluzivní televizní zboží...

Článek

Novým majitelem Digi CZ je investiční skupina Lama Energy Group, která se vrhla do velkých investic.

„Po úspěšných akvizicích dvou nejlepších fotbalových soutěží planety - La Ligy a Premier League - nevylučujeme nákup dalších exkluzivních práv," avizuje Vladimír Rusnák, výkonný ředitel Digi CZ.

Sportovní stanice Digi Sport má v nabídce také O2 TV. Tato společnost doufá v prodloužení spolupráce, aby mohla anglickou ligu nabízet i nadále.

„Kanály Digi Sport najdou diváci už v základní nabídce O2 TV. Se společností Digi CZ máme navíc dlouhodobě nastavenou velmi dobrou spolupráci a předpokládáme, že v ní budeme i nadále pokračovat," sdělila Kateřina Mikšovská z tiskového oddělení O2.

Dojde ke střetu vysílacích práv?

Digi CZ je k tomuto jednání zatím zdrženlivá. Získala exkluzivní práva pro Českou republiku i Slovensko. Odhaduje se, že za Premier League a La Ligu zaplatila přes 150 miliónů korun ročně. A bylo by logické, kdyby si našla silného partnera, který by jí pomohl velké náklady splatit. Tím spíše, že kanály Digi Sport 3 a 4 byly až dosud určené k vysílání pouze pro Slovensko a obsahují řadu práv, která pro ČR exkluzivně vlastní O2 Sport (např. WRC, vybrané tenisové turnaje WTA/ATP, ale i středeční vysílací den Ligy mistrů či první volbu Synot ligy).

Pokud by nedošlo k dohodě, na Digi Sport 3 a 4 by musel být v České republice obsah začerněn, tak jako se to na podzim stalo třeba v případě jiných slovenských televizí vysílajících Ligu mistrů.

Reklama