Hlavní obsah

West Ham - Aston Villa 2:1Drama! Video! Souček a Coufal se nakonec radují, West Ham je pátý

Londýn
Aktualizováno

Neskutečné drama. West Ham nakonec v dohrávce 10. kola anglické ligy udolal Aston Villu 2:1. Hosté se připravili o možnost vyrovnat, když nedali penaltu a v nastavení byl jejich gól odvolán podle videa kvůli ofsajdu. V základu domácích hráli exslávisté Vladimír Coufal a Tomáš Souček. West Ham postoupil v tabulce na pro něj velmi lichotivé páté místo. Leicester nečekaně prohrál s Fulhamem 1:2 a nevyužil šanci bodově se dotáhnout na vedoucí Tottenham a druhý Liverpool. V tabulce zůstal čtvrtý, Fulham se dostal ze sestupové zóny na 17. příčku.

Foto: Neil Hall, ČTK/AP

Tomáš Souček (vlevo) z West Hamu se raduje se spoluhráči z gólu Jarroda Bowena proti Aston Ville.

Článek
Fotogalerie

West Ham měl výborný nástup do obou poločasů a pokaždé hned v úvodu skóroval. Hosté mohli ve druhé půli dvakrát vyrovnat, nakonec ale druhé porážce v řadě nezabránili.

Smolařem zápasu se stal Ollie Watkins. Nejprve v 74. minutě neproměnil pokutový kop, v nastavení sice míč do sítě dostal, videorozhodčí ale branku kvůli ofsajdu neuznal. Hráč byl podle záběrů v hodně těsném ofsajdu, porovnávalo se jeho postavení s Coufalovou pozicí.

Fulham zaskočil favorita po půlhodině hry, kdy se trefil Ademola Lookman. O osm minut později zvýšil Ivan Cavaleiro, který proměnil po konzultaci s videem nařízenou penaltu. Fulham vedl v poločase alespoň o dva góly na hřišti soupeře poprvé od dubna 2012 a stejně jako tehdy v Boltonu (3:0) i tentokrát zápas dotáhl k vítězství.

Za domácí snížil až v 86. minutě Harvey Barnes a Leicester už ani přes závěrečný nápor nedokázal zachránit alespoň remízu.

Anglická fotbalová liga - 10. kolo:
Leicester - Fulham 1:2 (86. Barnes - 30. Lookman, 38. Cavaleiro z pen.)
West Ham United - Aston Villa 2:1 (2. Ogbonna, 46. Bowen - 25. Grealish)
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: